Hogyan döntünk az idei üdülés kiválasztása során? Az egyik legnagyobb változás az előző évekhez képest az, hogy fontos tényezővé vált a biztonság.

 

Tunéziát, Egyiptomot és Törökországot sok európai turista kihúzta az idei bakancslistájáról. Mindezt az egyes országok által kiadott óvintézkedésekkel magyarázták. A színes választék ellenére Szlovákia polgárai mégis inkább a horvátországi és a görög szigetekei nyaralásokat részesítik előnyben.

 

Spanyolország és Portugália számíthat a legtöbb turistára

 

 hirdetes_810x300  

A turistaáradatra azonban két ország számíthat a leginkább: Spanyolország és Portugália. Feltételezések szerint a nyári hónapok alatt egész Európából ezekbe a térségekbe több, mint 70 millió európai turista érkezhet. Spanyolország azért is számít közkedvelt turistaparadicsomnak, mert az elmúlt tizenkét esztendőben egyetlen merénylet célpontjává sem vált.

 

Az olyan népszerű nyaralóhelyek mellé, mint Mallorca, Costa Brava és Barcelona felkerült Lanzarote, Tenerife és a Kanári-szigetek is. Az érdeklődés során több, mint 100 %-kos növekedést a Kanári-szigetek és Tenerife mutatta.

 

Miért éppen a Karnái-szigetek?

 

Azok, akik ezt a kérdést feltették, nézzék meg az alábbi videót:

 

 

Forrás: cestujsi.webnoviny.sk

 

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!