Oroszország külön játékokat rendez a paralimpikononoknak, a jutalmazás azonos lesz az olimpiaival – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök, amikor csütörtökön a Kremlben fogadta a riói olimpián érmet szerzett orosz sportolókat.

 

Putyin szerint az orosz versenyzők kizárása a paralimpiáról magára a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságra (IPC) nézve megalázó. A döntést törvényellenesnek, cinikusnak és erkölcstelennek nevezte.Hangsúlyozta, hogy a nemzetközi doppingellenes szervezetek munkájának nyíltnak és átláthatónak kell lennie, és azokat meg kell szabadítani a politikai nyomásgyakorlástól.

 

sew
forrás: origo.hu / Sputnik

 

„Nagyon sajnálatos módon annak lettünk tanúi, hogy a sport és az olimpiai eszme humanista alapjait a politikusok pimaszul megsértik,hogy az olyan tulajdonságok, mint a haszonvágy és talán a gyávaság, az olimpia eszme elvei fölé kerekednek” – mondta az orosz elnök.

 hirdetes_400x285  

 

Putyin rámutatott, hogy Moszkva elismerte az általa elkövetett hibákat és kijelentette, hogy javítani fog az orosz doppingellenőrzési rendszeren.Oroszországot augusztus 7-én zárta ki az IPC a szeptemberi riói paralimpiáról,a döntést államilag irányított doppingolással indokolva.A lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden elutasította az orosz fellebbezést.

 

forrás: origo.hu / MTI
borítókép: estiujsag.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!