A tanév kezdete általában nagy anyagi terhet jelent a családok számára. Csak a gyerekek felkészítése az iskolába a szlovákiai szülőknél átlagosan 300 euróba kerül.

 

Egy tanév alatt a gyerekre a szülők átlagosan 465 eurót költenek, derül ki a Profi Credit Slovakia társaság kutatásából, amely 1500 résztvevő részvételével készült.

 

„A kiadások leginkább az iskolai segédeszközök, iskolai étkeztetés, szakkörök finanszírozására szükségesek, vagy új ruhák és lábbelik vásárlására”

 

– tette hozzá a társaság marketingigazgatója, Richard Lörincz.

 hirdetes_810x300  

 

A szülők 46 százaléka ismerte el, hogy a szükségletek finanszírozása érdekében már folyamodott kölcsönhöz, vagy esetleg szeretne kölcsönt felvenni. Csehországban ez a lehetőség a szülők 39 százalékát vonzza.

 

A kiadások növekedése az új technológiai vívmányoknak is köszönhető, a mai elsősök körülbelül 76 százaléka már rendelkezik mobiltelefonnal. Az általános iskolákban minden nyolcadik diák nem rendelkezik tablettal vagy más mobiltelefonnal. A középiskolások körében azonban már gyakorlatilag nincs olyan diák, akinek ne lenne mobiltelefonja, laptopja vagy tablete.

 

webnoviny.sk
kép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!