A szlovák rendőrség 5 férfit vádolt meg, akik szlovák „menyasszonyokat” közvetítettek ki szerb „vőlegényeknek”.

 

Az Országos Rendőr Főkapitányság szóvivőjének információi szerint múlt héten a rendőrség öt, 41 és 54 év közötti férfit vádolt meg törvénytelen házasságok megszervezésével. A férfiak bebiztosítottak minden hivatalos iratot Szlovákiában, amikre szükség volt a külföldi házassághoz, majd kiutaztatták a hölgyeket, ahol a férjek mellett a házasság megkötése után fejenként 3500 euróval lettek gazdagabbak.

 

Denisa Baloghová, a rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy röviddel a házasságkötés után a párok kiutaztak Németországba, ahol lakhatási engedélyt kértek a német hivataloktól.

 

 hirdetes_810x300  

Egyelőre 5 előre eltervezett házasságot sikerült felderíteni, a vizsgálatok alapján azonban valószínűleg minimálisan további 20 esetről lehet még szó.

 

A lefülelt közvetítők 21 és 43 év közötti hölgyeket „biztosítottak” be megrendelőiknek, főleg Zólyomból és Liptószentmiklósról.

 

A rendőrség az öt elkövető közül kettő esetében kérvényezte az előzetes letartóztatást, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Amennyiben bebizonyosodik bűnösségük, kettőtől 8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: tasr/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!