Pozsony megye a statisztikák szerint a leglátogatottabb szlovákiai régió 2016 első félévében – írja közleményében Pozsony megye Önkormányzata. A legfrissebb adatok szerint több mint 600 ezren látogatták meg idegenforgalmi célzattal a megyét, a január és június között Szlovákiába érkezett 2,26 millió turista közül.

 

„Pozsony megye hosszú ideje vezeti a látogatottsági statisztikákat, és ez az első félévben sem volt másképp. A több mint 400 ezer külföldi turista is ezt bizonyítja”

mondta Pavol Frešo, Pozsony megye ispánja.

 

Hatodával több látogató

 

 hirdetes_810x300  

Míg a tavalyi első félévben 520 ezer turista fordult meg a főváros régiójában, számuk idén január és június között 606 ezer főre emelkedett, ami 16,71 százalékos növekedést mutat. Hasonlóan kiugró értékeket mutatnak a statisztikák a külföldi turisták számát illetően is, akikből idén 384 ezer főt mutatott a statisztika (16,27 százalékos növekedés). 16,74 százalékkal nőtt a turisták által a megyében eltöltött éjszakák száma is.

 

„Turisztikai kínálatunkat évről évre bővítjük és szüntelenül fejlesztjük hagyományos kínálatunkat. Idén felelevenítettük a ribizlibor hagyományait Dénényben, Tótgurabot (Slovenského Grob) pedig igazi libakirálysággá változtattuk (…). Minden évben bővítjük a Farm Fest programjait is.”

 

Mondta Lukáš Dobrocký, a Bratislava Region Tourism kerületi idegenforgalmi szervezet igazgatója a most először megrendezésre kerülő „Turisztikát mindenkinek” nevű regionális konferencián, kedden.

 

A konferencia résztvevői között azok a cégek és szervezetek is szerepeltek, akiknek együttműködése révén sikerült javítani Pozsony megye idegenforgalmi népszerűsítésén. A hazai szervezetek képviselőin kívül jelen volt Boudewijn Bokdam, az Amsterdam Marketingtől, aki arról adott elő, hogyan kell a városközpontból a város külső területei felé csalogatni a látogatókat. Csehországból a Centrály cestovného ruchu – Jižní Morava is képviseltette magát.

 

Pavol Frešo, Pozsony megye elnöke, forrás: BSK
Pavol Frešo, Pozsony megye elnöke, forrás: BSK

 

A konferencián részt vettek a közlekedésügyi minisztérium képviselői is, jelen volt Radoslav Števčík pozsony-óvárosi polgármester, és Stupava polgármestere, Roman Maroš.

 

Több a magyar turista

 

Szlovákiában egészében véve nőtt a Magyarországról érkező turisták száma: a tavalyi első félévhez képest nem egész 13 ezer fővel, így számuk január és június között elérte a 45 ezer főt. Ennél már csak a németek (80 ezer), a lengyelek (91 ezer) és a csehek (247 ezer) érkeztek többen.

 

 

BSK, Körkép.sk

Nyitókép: cestujslovenskom.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!