Igor Matovič, az OĽaNO ellenzéki párt elnöke ismét kérvényezte vállalkozói engedélyének felfüggesztését, amelyet az állam automatikusan aktivált három év után. A SITA hírügynökségnek a politikus elmondta, hogy a belügy információs rendszere nem működött, úgyhogy csak a kérvénye fogadásáról kapott igazolást.

 

„Az elmúlt nyolc évben nem folytattam vállalkozói tevékenységet, amivel meggyőződésem szerint betartottam a közérdek védelméről törvény feltételeit, mely tiltja a képviselők vállalkozói tevékenységét.

 

Arra, hogy az ellenzéki képviselő törvényt sért, Peter Weisenbacher és Alena Krempaská, az Emberi Jogok Intézetének (IĽP) aktivistái hívták fel a figyelmet. Jelezték, hogy a cégjegyzék szerint az Igor Matovič – regionPRESS néven jegyzett  egyéni vállalkozói engedély ismét aktív. A parlament összeférhetetlenségi bizottsága júniusban képviselői bére (1961 euró) hatszorosának megfelelő bírsággal sújtotta, mert nem függesztette fel időben vállalkozói tevékenységét.

 

A Matovič által benyújtott felfüggesztési kérelem érvényessége 2013. augusztus 10-én járt le, de csak 2013. szeptember 2-án függesztette fel engedélyét, amivel törvényt sértett. Az egyéni vállalkozásokról szóló törvény alapján egy vállalkozói engedélyt legfeljebb 3 évre, legkevesebb 6 hónapra lehet felfüggeszteni.

 hirdetes_300x300  
webnoviny.sk
kép: parlamentnelisty.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!