Pozsony lakosai és látogatói nemsokára megtapasztalhatják, milyen érzés a fák lombkoronái között tölteni az éjszakát. A városi erdőkben ugyanis a mai naptól egy olyan faházat adtak át, amelyben kényelmesen aludni is lehet. Az építmény hat méterrel emelkedik a felszín fölé, a Kačín üdülőtelep felé vezető erdei úton.

 

1
fotó: Facebook

 

Ivo Nesroval pozsonyi főpolgármester elmondása szerint Szlovákiában elsőként kínálják ilyen lehetőséget éjszakára a fák lombkoronái között. A ház három ember kényelmes elszállásolására alkalmas, biztonsági okokból azonban nem vezették be a vizet, illetve nélkülözi az elektromos áramot és a fűtést is. Ugyanakkor rendkívül kényelmes és folyamatosan őrizve lesz. A házikó építési költsége 13 ezer euró volt, amit a főváros a Milión pre Bratislavu nevű projekt forrásaiból finanszírozott.

 

2
fotó: Facebook

 

 hirdetes_810x300  

A házikót átalánydíjért a jövőben bárki kibérelheti, amihez engedélyt is kap ahhoz, hogy autóval megközelítse. A szolgáltatás egész évben elérhető, az érdeklődők a Pozsonyi Városi Erdők honlapján foglalhatnak és tájékozódhatnak a további részletekről. (http://www.ba-lesy.sk)

 

3
fotó: Facebook

 

Az objektum teljes nagysága 26 négyzetméter, beleértve a külső teraszt is.

 

Körkép.sk, Teraz.sk
képek: Ivo Nesrovnal Facebook oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!