A „faliújságtender” néven elhíresült esetet, amely során a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) öt személyt gyanúsított meg, jelenleg a Speciális Ügyészség vizsgálja. Az ügyben még nem történt vádemelés, ismertette Jana Tökölyová ügyészségi szóvivő a TASR hírügynökségnek.

 

Elmondása szerint a felügyelő ügyész jelenleg tanulmányozza és értékeli az összetett és terjedelmes iratanyagot. A NAKA nyomozója a „faliújságtender” vizsgálata során öt ember ellen tett vádemelési javaslatot, súlyos sikkasztás, más tulajdonának igazgatása során történt kötelezettségszegés,  hatalommal való visszaélés és közbeszerzési csalás alapos gyanúja miatt .

 

 

A botrány még 2007-ben történt. Az akkori építésügyi minisztérium a pályázati tendereket csak a minisztérium lezárt folyosóján található faliújságra helyezte ki. Az értékes megrendeléseket pedig egy olyan konzorcium szerezte meg, amely tudott a versenypályázatról. A botrányba akkor az SNS két minisztere is belebukott, a meggyanúsított Marián J. és utódja, Igor Š. is.

  hirdetes_300x300   

 

teraz.sk
kép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!