Nemrégiben a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola megújult konyhájáról és felújított tornaterméről számolhattunk be, most pedig a galántai gimnázium épületének tetőszigeteléséről adhatunk hírt.

 

Mind a két felújítás a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetéséből lett fedezve. A mostani galántai felújítás során a 62 ezer eurós beruházás megszüntette a korábbi beázást, és remélhetőleg hosszú időre ismét használhatóbbá tette az épületegyüttest. A tervek szerint még idén folytatódik az épület ablakcseréje is mintegy 70 ezer eurós költségkeretből.

 

Az elöregedett tetőszerkezet miatt az épület egy része beázott
Az elöregedett tetőszerkezet miatt az épület egy része beázott

 

Berényi József, Nagyszombat Megye alelnökének elmondása szerint

 hirdetes_300x300  

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a megyei és gimnáziumi vezetés jó együttműködésének köszönhetően, minden évben sikerült felújítási munkálatokat végrehajtani a magyar és szlovák gimnáziumnak is otthont adó épületen.”

 

Ugyancsak bíztató hír, hogy Galántán a Műszaki Szakközépiskola idén újra nyitott magyar tannyelvű osztályt tizenhét tanulóval. Az intézmény igazgatója, Igrici Iván tájékoztatása szerint a szülőknek köszönhetően az elektronikai és mechatronikai szakon ismét tudtak magyar osztályt nyitni.

 

A tetőfelújítás a terveknek megfelelelően haladt
A tetőfelújítás a terveknek megfelelelően haladt

 

Ez azért is örömteli hír, mert a 2015/2016-os tanévben a kevés jelentkező miatt nem nyílhatott magyar osztály. A tervek szerint a pedagógusok a megye vezetőségével együttműködve közös iskolalátogatásokon buzdítják majd a régió végzős alapiskolásait, hogy bátran válasszák a galántai műszaki szakközépiskolát, hiszen az iskolából elvégzők szinte kivétel nélkül el tudnak helyezkedni.

 

A tanulók számára új lehetőségeket jelent, hogy az iskola a nagyszombati Peugeot Citroennel együttműködve bevezette a duális képzést, valamint a Győri Műszaki Szakgimnáziummal közös pályázatot készített a szlovák – magyar határon átnyúló együttműködés keretében az oktatás modernizációjára. Ennek a pályázatnak az előterjesztéséről Nagyszombat Megye Önkormányzata október 19-én dönt.

 

 

 

Körkép.sk/mkp_sajtó

Nyitókép: mkp/A megújult tetőszerkezet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!