Már nem csak Amerikában, de Németországban is tovább terjed az úgynevezett horrorbohóc jelenség, egyre több embert zaklatnak bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek. Hétfői sajtójelentések szerint az ország több területén szinte tömegessé váltak a gyermekek és felnőttek elleni, nem ritkán fegyveres támadások. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban egy hét alatt 110 esetről tettek bejelentést a rendőrségen, 86 eset a hétvégén történt.

 

A horrorbohócoknak is nevezett ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, általában megijesztik őket és elfutnak, de rablási kísérletre is volt már példa; a hétvégén Berlinben és Brémában is megpróbáltak kirabolni bohócruhás ismeretlenek egy-egy embert. A kiszemelt áldozatok védekeztek és menekülésre kényszerítették a támadókat. Több esetet videón is rögzítettek Amerikában:

 

 

 hirdetes_400x285  

Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi kormány igazságügyi minisztere, Thomas Kutschaty kemény fellépést ígér a horrorbohócok ellen. Aki „szó szerint halálra rémiszt embereket, az nem vicces, hanem bűnelkövető” – mondta a miniszter a Bild című lapnak, rámutatva, hogy az ijesztgetés fenyegetésnek minősülhet, akkor is, ha az áldozatnak nem történik bántódása, és akár egy év szabadságvesztés büntetés is járhat érte.

 

A horrorbohóc-jelenség az Egyesült Államokban tűnt fel az utóbbi hónapokban. A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke, Rainer Wendt szerint félő, hogy az ugyancsak az angolszász világból származó Halloween ünnephez (október 31.) közeledve mind gyakoribbá válik, egy „nagyon-nagyon csúnya trenddé terebélyesedik” Németországban.

 

MTI
kép: mandiner.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!