A vereknyei hulladéklerakót minél hamarabb fel kell számolni, még mielőtt környezeti katasztrófa következne be.  Hogy ez hogyan és mikor fog történni, arról a Pozsony-megye hatáskörébe tartozó megbeszélésen döntenek majd november során – erről egyezett meg Pavol Frešo megyefőnök, Solymos László környezetvédelmi miniszter és Vereknye polgármestere a mai tüntetés során a kormányhivatal előtt.

 

2016_26_10-1
kép: BSK

 

A Solymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszterrel történt szóbeli megegyezés után Pozsony megye levélben  szólította fel Pozsony – Vereknye városrészének polgármesterét, Martin Kurucot, hogy szólítsa meg az érdekelteket és az érintett feleket.

 

2016_26_10-5
kép: BSK

 

 hirdetes_400x285  

A megyei hivatalban történő nyilvános vitán részt vesznek majd a megye képviselői, Solymos László környezetvédelmi miniszter, Martin Kuruc polgármester és a városrész képviselői, a környező települések polgármesterei és a szakmai, valamint a közvélemény. A tárgyalás a probléma mielőbbi megoldását és a katasztrófa elkerülését szolgálja.

 

schwartz
Schwartz Zsuzsanna (jobbra), az MKP Pozsony megyei képviselője is a tüntetők között. Kép: BSK

 

A vereknyei hulladéklerakó tizenötmillió ember ivóvizét veszélyezteti, de még mindig nincs rá megoldás. A kutakban öntözésre, fürdésre, mosakodásra, napi fogyasztásra teljesen alkalmatlan víz található, ezért szervezett a vereknyei önkormányzat tüntetést szervez a kormányhivatal el – a hulladéklerakat ügyéről korábbi cikkben  írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

 

További ajánlott cikkek:

 

Milliókat érintő katasztrófa a Csallóközben. Ma a kormányhivatal előtt tüntetnek miatta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!