Az Óbudai Egyetem Kárpát-medencei Online Oktatási Centruma (K-MOOC) a Selye János Egyetemmel közösen 2017.február 8-án szakmai napot rendez Komáromban a Selye János Egyetemen.

 

A magyar kormány támogatásával az Óbudai Egyetem keretében 2014 szeptemberétől működő Kárpát-medencei Online Oktatási Centrum olyan Kárpát-medencei hálózat, amelybe egyenjogú partnerként beletartozik az összes csatlakozó magyarországi és határon túli teljesen vagy részben magyar nyelvű képzést folytató felsőoktatási intézmény, kar, tanszék. A programhoz eddig 23 magyarországi és 14 határon túli egyetem, főiskola csatlakozott.

 

Ingyenesen elérhető, kredit értékű

 

 hirdetes_810x300  

A Hálózat intézményei a határok nélküli magyar nyelvű felsőoktatási képzés keretében bármilyen tudományterületről fogadnak és maguk is készítenek illetve meghirdetnek ingyenesen elérhető, kredit értékű, magyar nyelvű, MOOC típusú online kurzusokat. A rendszerbe csak olyan kurzus kerülhet, amelyet a K-MOOC Hálózat tagjaként a meghirdető egyetem vagy főiskola saját kredites tantárgyként elfogadott.

 

A K-MOOC tovább erősíti a határon túli diákokban az anyaországhoz való tartozást, a magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók a szülőföldön maradva a magyarországi felsőoktatás részévé válnak, élővé és mindennapivá válik a magyar tannyelvű képzést folytató felsőoktatási intézmények, a magyar anyanyelvű hallgatók és oktatók kapcsolata.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: minuszos.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!