Európa több országában is gondot okoz már a szélsőséges időjárás, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet pedig a közeledő hideg időjárás miatt figyelmeztetést adott ki csaknem az ország egész területére. Másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben ma Zsolna megyében, hétvégén pedig az ország több területén.

 

Az erős fagy veszélyt jelent az emberi egészségre és fizikai aktivitásokra, figyelmeztetnek. Az imeteo.sk portál megjegyezte, hogy az ország nagy részén frissen hullott hóréteg csak erősíti a lehűlést, így valahol akár -25 Celsius-fok alatti hőmérsékletet is mérhetnek majd.

 

1
forrás: SHMU

 

 

 hirdetes_810x300  

A péntekre virradó éjszaka az ország területén -12 és -20 fok között lesznek a minimumok, egyedül a nyugati területeken lesz kevésbé hideg, ott „csak” -10 fokot mérhetünk majd. Még hidegebb lesz azonban a szombati éjszaka, ekkor már -15 és -23 fok közötti minimumokra készülhetünk, a völgyekben ez elérheti a -27-et is. Nyugat-Szlovákiában -10 és -15 közötti minimumokat várnak.

 

2
forrás: SHMU

 

 

Felmelegedésre napközben se számítsunk, a legmagasabb hőmérséklet ilyenkor is -8 fok körül alakul majd. Enyhülés a következő napokban sem várható.

 

aktuality.sk
kép: hazipatika.com

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!