A Fiat Chrysler is csalt a dízelautók károsanyag-kibocsátási eredményeivel – jelentette az amerikai környezetvédelmi ügynökség.

 

A EPA azzal vádolja a Fiat Chryslert, hogy több mint százezer dízelautójába, Jeep és Dodge modellekbe szerelt olyan szoftvert, amivel a megengedettnél több nitrogén-oxidokat bocsát ki a jármű menet közben. A szoftverről pedig nem tett jelentést az amerikai hatóságoknak.

 

A hírre a Fiat Chrysler részvényeinek értéke több mint 13 százalékot esett a New York-i tőzsdén, a Milánóin pedig 16 százalékot, ezért fel kellett függeszteni a kereskedést. A befektetők egyre idegesebben a károsanyag-kibocsátási botrányok miatt. A Volkswagen a hét elején egyezett meg az amerikai hatóságokkal, hogy 4,3 milliárd dollár bírságot fizet a csalásért.

 

 hirdetes_300x300  

A legnagyobb európai autógyártót az amerikai környezetvédelmi ügynökség 2015 szeptemberében vádolta meg azzal, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait.A botrány kirobbanása után a Volkswagen elismerte a csalást, és jelezte, készen áll a hibák orvoslására.

 

hu.euronews.com, Körkép.sk
kép: nbcnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!