Az utazás sokkal kevésbé luxus, mint azt a legtöbben gondolják, különösen ha meg tudunk barátkozni a „hátizsákos” turisták életformájával. A hetedik alkalommal elkészített Europe Backpacker Index áraik alapján rangsorolja a kontinens legnépszerűbb városait, ebben pedig Budapest is előkelő helyen szerepel. 

 

Budapest az ötödik legolcsóbb úti cél

 

Talán senkinek nem okoz döbbenetes meglepetést, hogy Európa keleti felében sokkal könnyebb takarékosan utazgatni, mint mondjuk a skandináv államokban. Sajnos azonban egészen a 16. helyig kell görgetni a listát, hogy egy kis tengerparti szórakozáshoz juthassunk a horvátországi Split jóvoltából.

 

  hirdetes_300x300   

Budapest egyébként az ötödik legolcsóbb desztináció a népszerű európai városok között. Az élen Szófia végzett, de Krakkó, Bukarest és Belgrád is beelőzte Budapestet.

 

Fotó: event.hugexpo.hu

 

Meglepő lehet, de a legolcsóbb nyugati turistacélpont Tenerife a Kanári-szigeteken. Aki nem vágyik drága hotelszobára és puccos éttermekre, az már napi 13 ezer forintból (42 euró) jól fogja magát érezni a Spanyolországhoz tartozó szigetecskén.

 

A legdrágább tíz város sorát Amszterdam nyitja, itt már több mint 23 ezer forintot (75 euró) érdemes naponta számolni a látogatásra. Ezt követi Koppenhága, a svájci Interlaken, majd három főváros, London, Stockholm és Oslo. A költségesség képzeletbeli dobogójára az olasz Velence, az izlandi Reykjavík és végül a svájci Zürich került, utóbbiban már több mint 36 ezer forintba (117 euró) is kerülhet a turistáskodás naponta.

 

Fotó: myswitzerland.com

 

Ha kíváncsi, hogy mely városok kerültek még fel az összesen 56 várost összegyűjtő listára, illetve hogy hogyan oszlanak meg a költségek a szállás, étkezés és szórakozás között, kattintson ide.

 

Forrás: priceoftravel.com

Nyitókép: blog.aiesec.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!