Az IMAX tavaly májusban jelentette be, hogy több helyen is virtuálisvalóság-mozikat nyit, ezek megjelenését év végére ígérték. Ugyan kis késéssel, de valóban megnyílt az első olyan terem, ahol már a virtuális valóságban élvezhetők a különféle tartalmak, de az egész estés filmekről még le kell mondani – írja az Origó.

 

Az első IMAX VR mozi a Los Angeles-i Fairfax Avenue-n nyílt meg, és belül egyáltalán nem hasonlít a szokványos mozitermekre. Bár a bejáratnál ugyanúgy megtalálhatók a jegyszedők, akik elirányítanak egy sötétített szobába, nyoma sincs a hagyományos székeknek, vagy a nagy vetítővászonnak. Ehelyett egy nagy szobán belül kis „podokban”, elkülönített kabinokban szórakozhatnak a játékosok. Ezekből összesen 14 található. Mindegyik részlegen más-más tartalmat lehet kipróbálni.

 

 

 hirdetes_810x300  

Érdemes megjegyezni, hogy nem egésze stés VR-filmeket nézhetnek végig a látogatók, hanem olyan 5-15 perces interaktív tartalmakat, melyek a filmekhez kapcsolódnak. Első körben harcolhatnak például John Wick, vagy Luke Skywalker bőrébe bújva egy-egy VR-történeten belül. A jegy 7-10 dollárba kerül.

 

És hogy miért nincsenek még egésze stés VR-filmek? Egyrészt, mert elsőre sokan nem bírják olyan jól a VR-t, ahogy gondolnák, gyakori a hányinger és a szemfájás. Másrészt a tartalomgyártók sincsenek felkészülve ilyen hosszú filmek legyártására. A cég idén további öt termet nyit az Egyesült Államokban, Kínában, és az Egyesült Királyságban, amelyek a hagyományos mozikhoz hasonlóan bevásárlóközpontokban kapnak helyet.

 

origo.hu
kép: IMAX

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!