A tavalyi év az autóipar nagy váltása volt, a dízelbotrány miatt és az orosz olajtól való függőség leküzdése érdekében a hagyományos üzemanyagokról egyre többen az elektromos meghajtás felé fordultak. Teljesen elektromos meghajtású modellje ma már minden nagy márkának van (még a Škodának is).

 

Ezzel párhuzamosan – a naftás autók valódi károsanyag-kibocsátásának napvilágra kerülésével – egyre több város vezet be olyan intézkedéseket, amellyel a dízeles autókat száműzik az utcákról. A svéd Volvo autógyár elnök-vezérigazgatója, Håkan Samuelsson szerint a dízeles személygépkocsik sorsa megpecsételődött, és két éven belül már gyártani sem fogják őket.

 

„A naftás motorok 2020-ig maradnak fontosak, mivel akkorra már 95 mg/km-re szigorodnak a kibocsátási limitek. Addig is az elektromos és a hibrid autók árai csökkenhetnek, és teljesen biztos vagyok benne, hogy ha a kibocsátási előírások szigorodnak, a dízel már nem segít rajtunk”

 

Mondta Samuelsson.

 hirdetes_810x300  

 

Figyelmeztetés az autópályán Franciaországban: 90 km/órás sebességkorlátozás az alacsonyabb légszennyzés miatt. Ugyanezzel találkozhatunk Bécsben is, érdemes figyelni, mert komoly bírságokat lehet begyűjteni miattuk. Forrás: france24.com

 

Az Unióban 250 millió személyautó futkározik az utakon, és ebből több mint 100 millió a naftás autó, ami elég tekintélyes arányt jelent a világ többi részéhez képest. Ráadásul további 30-40 millió dízelmotoros járművel kell számolni, amelyek nem személygépkocsik (munkagépek, kamionok, autóbuszok, stb.).

 

A szakértők szerint a fosszilis üzemanyagokra működő gépjárművek iránti kereslet abban a pillanatban drasztikusan lecsökken, hogy az elektromos autók ára a megfizethető szintre csökken és kellő mértékben kiépül a töltőhálózat.

 

Több világváros (Párizs, Athén, London, Antwerpen, Madrid, Stuttgart, Tokió, Mexikó) már fontolgatják, hogy végleg kitiltják a dízeles autókat a belvárosból. A norvégok pedig 2025-től betiltják a nafta és dízelmotoros autók eladását – Norvégiában már most is nagy az elektromos autók dominanciája.

 

Párizs egyes részein már a 2011 előtt gyártott autókkal sem lehet közlekedni. A hatóságok nem ismernek tréfát. Forrás: MarketWatch.com

 

Szlovákiában Zsolna városa fog áprilisban szavazni egy alacsonykibocsátású zóna létrehozásáról, ahonnan minden, 2005 előtt gyártott autót kitiltanak.

 

Mindez persze lefelé nyomja majd a dízelkocsik árát, akár Szlovákiában is. A használt naftás gépkocsik ára már most 15 százalékkal zuhant Németországban. Stuttgart városa 2018-tól tiltja ki az utakról a dízelautókat – paradox helyzet, hiszen itt székel a Mercedes-Benz és a a Porsche is, és csak ebben a városban 70 ezer autót érint majd az intézkedés.

 

Szlovákiában a dízelautók hagyományosan drágábbak a benzineseknél.

 

„A múlt évben az eladott benzines autók átlagos ára 5600 euró volt, a dízeleseké 8400”

 

A SME napilap szerint, aki most akar autót vásárolni, kétszer is gondolja át, milyet is választ: a dízeles és a benzines autó fogyasztása közti különbség nem olyan nagy, mint valamikor volt. A dízeles autó karbantartása pedig drágább lehet az AdBlue adalék és a szűrők miatt.

 

Sokan azért vásároltak dízeles autót, mert arra számítottak, hogy a benzineshez képest magasabb áron tudják eladni. Ma már ez sem feltétlenül igaz.

 

 

Körkép.sk, SME.sk

Nyitókép:theindianexpress.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!