Maroš Kramár elismert szlovák színész ma a parlamentben osztotta ki az ország politikusait és a mečiarizmus időszakát. A parlamentben ma került sor az  Emberrablás (Únos) című film vetítésére, valamint a mečiari amnesztiákról szóló vitára. 

 

 

Kemény kritikát kaptak a politikusok

 

 hirdetes_400x285  

Kramár megszólalását (a videóban a 20. perctől kezdődik) azzal kezdte, hogy teljesen ledöbbent, milyen kevés képviselő jött el a vitára.

 

„A parlamentben kellene ülniük és hallgatniuk, amiről beszélnek. Amikor szavaznak, ne legyenek alibisták. Nem lenne szabad tartózkodniuk egy szavazás során, muszáj, hogy legyen véleményük. A mi adónkból vannak fizetve”

 

Az ismert színész azzal vádolta a politikusokat, hogy ők maguk a felelősek az országban uralkodó állapotokért:

 

„Saját magunk ellenségei vagyunk, már nincsenek csehek, nem vitatkozunk a magyarokkal,a kormányban vannak. Saját magunknak ártunk és ezeket az embereket még megválasztjuk”

 

-mondta a színész. Az is feldühítette, hogy a korrupcióval kapcsolatos botrányok rendre kivizsgálatlanok maradnak. Szerinte ha rámutatunk a korrupcióra, máris a nyakunkon van az ellenőrzés. De azt, akit bejelentünk, békén hagyják.

 

Üzenet Dankonak

 

Kramár megszólalásában ironikusan beszélt a parlament elnökéről, Andrej Dankoról is.

 

 

 

 

„Amikor a parlamentben forgattunk, egy úr odajött hozzám és azt mondta nekem: Üdvözlöm, elintéztem önöknek a forgatást, remélem, hogy pár év múlva nem rólam fognak filmet forgatni. Megkérdeztem színészkollégámat, hogy ki ez, nem ismerem. Akkor Danko még nem volt kapitány  és divattanácsadó.”

 

Kramár elmondása szerint már előre sajnálja azt a színészt, akinek majd meg kellesz tanulnia azokat a hosszú, semmiről nem szóló monológokat és a hihetetlenül új szófordulatokat.

 

Mečiarizmus

 

A beszélgetés végén a film korszakával kapcsolatban megjegyezte, hogy valahol az elején történhetett a hiba. Hozzátette, hogy szereti Szlovákiát, még akkor is, ha a cseh televízióban csehül beszél, amiért sokan kritizálják. Szerinte most lehetőség adódik kijavítani a hibákat, szorít, hogy ez sikerüljön. Mindenesetre megjegyezte, hogy nem szeretne a politikával foglalkozni, nem akar a parlamentbe járni és semmiképp sem lépne be a politikai életbe.

 

Hospodárske Noviny
kép: hnonline.sk/TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!