Lassan közeledik a nyár, egyre több ember kezdi el tervezni nyári nyaralását. Idén nyáron a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtér 22 országba indít járatot, összesen 41 repülőtérre.

 

A nyári menetrend március 26-án, vasárnap lép érvénybe és egészen október 28-ig marad érvényes. A legújabb újdonságok között szerepel a Bosznia-Hercegovinában található Tuzla településre induló járat, de már Bulgária fővárosába, Szófiába, vagy Varsóba és Kolozsvárra is repülhetünk egyenes járattal.

 

Hatalmas ugrás 2016-hoz képest

 

 hirdetes_400x285  

„Összehasonlítva az előző nyári menetrenddel jelentősen nőtt a rendszeres charterjáratok száma. 2016-ban 15 országba repülhettünk, összesen 30 helyszínre.” – tájékoztatta a nyilvánosságot Ivan Trhlík, a pozsonyi repülőtér főigazgatója.

 

Elmondása szerint további újdonságnak számítanak a Wizz Air és további légitársaságok által indított járatok: „Összehasonlítva a tavalyi nyárral idén a Wizz Air már Kijevbe is indít járatot, a Ryanair pedig a szerbiai Nišbe  és az angliai Leeds – Bradford repülőtérre. ” – tette hozzá.

 

Népszerű helyekre is repülhetünk

 

A rendszeres és charterjáratokat Pozsonyból a tavaszi és nyári szezon során összesen hét légitársaság fogja üzemeltetni. Ezek pedig a Ryanair (20 járat), Wizz Air (6 járat), Cseh Légitársaság (Prágába és Kassára), flydubai (Dubaiba), Pobeda (Moszkvába), Travel Service/Smartwings (12 járat) és az Air Cairo (két járat). A nyári desztinációk közé olyan népszerű helyek is visszatérnek, mint Korfu, Malaga, Mallorca, Párizs, Trapani vagy éppen Alghero.

 

Nem rendszeres charterjáratokat fognak  üzemeltetni a nyári szezon alatt a Travel Service, Bulgarian Air Charter, Corendon Airlines, Air Malta, Mistral Air, Air Cairo, Tunisair, Tailwind Airlines a Arkia-Israeli Airlines vállalatok. Az utazási irodák kínálatában is feltűnnek majd újdonságok, mostantól bővítik a Pozsonyból elérhető helyek listáját.

 

kép: letenky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!