Andrej Kiska köztársasági elnök felhívást tett közzé olyan applikációk, weboldalak, videók vagy játékok készítésére, amelyek segítenek a szélsőségesség és az előítéletek leküzdésében. A jelentkezéseket az államfő oldalán május 15-éig kell elküldeni, a legjobbakat az elnöki palotában választják ki június 12-én.

 

„Segítsetek nekem és csatlakozzatok a csapatomhoz. Alkossatok alkalmas eszközöket, amelyet segítenek eltüntetni az emberek előítéleteit. Lépjünk fel közösen a gyűlölet ellen” – szólítja fel az érdeklődőket Kiska saját weboldalán.

 

Az államfő kiemelte, hogy a rossz terjedéséhez elég annyi, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit. A pályázatra azok jelentkezhetnek, akiknek sikerül 3-5 fős csapatot alakítaniuk. Ezek lehetnek akár magánszemélyek, nonprofit szervezetek, de diákok is. Az ajánlott összeállítás egy fejlesztő, egy kreatív és egy marketinges.

 hirdetes_810x300  

 

A zsűri a legjobb jelentkezések közül kiválaszt öt csapatot, akiknek egy hónapjuk lesz a terveik megvalósítására. A befejezett javaslatok közül kiválasztott legjobb csapat elutazhat az elnöki delegáció egyik külföldi útjára, ahol lehetőségük lesz jobban megismerni a legújabb innovációkat, kutatásokat és startup cégeket.

 

Teraz.sk
kép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!