Frissítve: 12:15

 

A D1-es autópálya Poprád és Csütörtökhely közti szakaszán, a reggeli órákban történt tömegbalesetnek két súlyos, hat mérsékelt és tizenhat könnyebb sérültje van, őket a kiérkező mentők a késmárki, iglói és poprádi kórházakba szállították. Az autópálya érintett szakaszát a rendőrség mindkét irányban lezárta, még mindig nem engedik át a forgalmat. Közben egy másik baleset is történt, Csütörtökhelyen, ami tovább súlyosbította a közlekedési helyzetet.

 

A Poprádi, Lőcsei és Késmárki járásokra a rendőrség 1. fokú riasztást adott ki, elősosrban a viharos erejű szél illetve a nedves, csúszós utak miatt. A szél különböző törmeléket és faágakat hord az útra, az útkarbantartók folyamatopsan dolgoznak a szakasz tisztántartása érdekében

 

 hirdetes_300x300  


A rendőrség közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy mintegy 30 gépkocsi ütközött össze.

 

A baleset hozzávetőlegesen ma reggel 6 óra körül történt a lőcsei járásban, a Poprád és Spišský Štvrtok közti sztrádaszakaszon. Zuzana Farkasová, a mentőszolgálat szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrség és a tűzoltók 30-40 járművel érkeztek ki a helyszínre.

 

5 személy súlyosan megsérült, több tucatnyian könnyebben.
Az útszakaszt mindkét irányban lezárták. Jelenleg a sérültek kiszabadítása folyik. Ennek érdekében a tűzoltók két, tömeges mentésre szánt autóbuszt is a helyszínre küldtek.

 

Kép és forrás: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!