Bart, a Párkányhoz közeli kisközség csatlakozott ahhoz a világméretű buborékfújó menethez, melyet a 100HappyDays Fondation hirdetett meg Global Bubble Parade néven. Ez egy olyan kezdeményezés, amely a világ nagyvárosaiban és kisebb településein egyszerre zajlik, az idén május 28-án vasárnap.

 

 

 

 hirdetes_810x300  

 

 

 

Honnét az ölet, hogy e kisközség is becsatlakozzon a világméretű menetbe? – kérdezem az indulás előtt a szervezőt Bartal Mónikát.

 

„Van Spanyolországban La Hoya városában partnerünk, akikkel az ifjúsági projekteket valósítjuk meg a Pimpimpáré Játszóház keretén belül. Ők hívták fel a figyelmemet arra milyen jó dolog ez. A felvonulás során buborékokat fújva terjesztjük a boldogságot, mosolyt csalunk egymás arcára és erősítjük a közösséget. Tavaly szerveztem meg először, akkor nagy sikere volt.

 

Legfontosabb céljának a közösségépítést tartom. Régebben vasárnap délután kiültek az idősek a házak előtti padokra, és megbeszélték a világ és a házuk tája dolgait.  Ez a menet is ilyen összekovácsoló együttlét, ahol jól érezzük magunkat egymás társaságában, séta közben elbeszélgetünk a falubeliekkel és fújjuk a szivárványszínű boldogságbuborékokat szerte széjjel.”

 

 

 

 

 

 

Induljon hát a menet a községházától a focipályáig.

 

Bokor Klára

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!