Pozsony megye képviselői ma jóváhagyták, hogy a RegioJet közlekedési vállalat részese legyen  Pozsony megye integrált közlekedési rendszerének. A bővítésnek köszönhetően az emberek elkerülhetik a mindennapos dugókat és gyorsan, kényelmesen utazhatnak Úszortól egész Pozsonyon keresztül egy menetjegy áráért. 

 

Az illetékesek jelenleg a belépés feltételeiről tárgyalnak a vállalattal, kulcsfontosságú a megfelelő infrastruktúra és jegyellenőrző rendszer kialakítása, ami magába foglalja a vásárlást, telepítést, jegyek és érzékelők felszerelését. A ReigoJet várhatóan legkésőbb 2018. június 30-ig belép a tömegközlekedési rendszerbe.

 

Egy menetjeggyel utazhatunk

 

  hirdetes_300x300   

 

Pavol Frešo megyefőnök véleménye szerint a társaság csatlakozásával az összes nagy játékos tagja lesz a tömegközlekedésnek. Ez leginkább azoknak okoz megkönnyebbülést, akik Komárom és Dunaszerdahely felől érkeznek a fővárosba, az említett vonalak ugyanis meg nem voltak lefedve a regionális közlekedéssel, azonban így ár gond nélkül utazhatunk a városközpontba.

 

 

Így egy menetjeggyel utazhatunk majd nemcsak a sárga vonatokon, de a tömegközlekedésen is városszerte. A rendelkezésre álló információk alapján a Pozsony-Úszor szakaszt havonta 182 ezer ember használja.Marian Rovenský, Pozsony megye közlekedési rendszerének koordinátora azt reméli, hogy az emberek az autójuk helyett a kényelmesebb és gyorsabb vonatközlekedést részesítik majd előnyben.

 

Főszerepben a Pozsony-Úszor szakasz

 

 

Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője szerint a társaság már régóta szeretett volna részese lenni a megye közlekedési rendszerének. A tárgyalások jelenleg is folytatódnak, most a cég tarifarendszerben való részvételét próbálják megoldani. „Reméljük, hogy ez további impulzus lesz arra, hogy az utasok nagyobb előnyben részesítsék a modern vasúti közlekedést és Pozsony megye, valamint a főváros tömegközlekedését.” – tette hozzá.

 

Anyagilag is jobban megéri majd az új jeggyel utazni

 

A RegioJet a tömegközlekedési rendszerben a Pozsony-Főpályaudvar, Pozsony-Újváros, Pozsony-Vereknye, Pozsonypüspöki, Csölle, Misérd, Úszor megállóhely, Úszor vonalon fog indítani járatokat, ami később 2 megállóhellyel bővül. A vonatok 60 percenként fognak közlekedni, csúcsidőben viszont 15 percenként indulnak majd szerelvények.

 

Körkép.sk
képek: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!