A köztársasági elnök azt várja Peter Plavčan oktatásügyi minisztertől, hogy minél hamarabb állást foglal az EU-s források szétosztásával kapcsolatban – mondta Kiska a Szlovák Tudományos Akadémián tett látogatása után. Az ügy hátterében az áll, hogy a több mint 300 millió eurós uniós támogatást az egyetemek és Akadémia helyett vállalatok kapták meg.

 

Pavol Šajgalík, az Akadémia elnöke szerint jelenleg is tárgyalnak a miniszterrel és abban reménykednek hogy valamilyen konszenzus születik. Plavčan korábban megígérte az egyetemi rektoroknak, hogy átvizsgálja a projektek értékelését.

 

Kiska szerint beszélnünk kellene arról, hogyan lehetne összekötni a tudományt és a kutatást a gyakorlattal, de nem csak az egyetemek, főiskolák és a tudományos akadémia szemszögéből, hanem figyelembe kell venni a végrehajtást is.

 

 hirdetes_810x300  

Múlt héten az SaS figyelmeztetett, hogy gyanúsan osztották szét az uniós pénzeket az oktatásügyi minisztériumban.  Branislav Gröhling képviselő szerint a minisztérium ahelyett, hogy a szlovákiai egyetemeket támogatná a minőségi kutatás érdekében, inkább a cégeknek adja a pénzt.

 

Teraz.sk
kép: dennikn.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!