Végeláthatatlan dugók alakultak ki a horvát tengerparthoz vezető utakon, több baleset is történt – jelentette a ČTK. Számos útszakaszon órákig vesztegeltek a sofőrök a rekkenő hőségben.

 

A délután folyamán néhány helyen aztán a helyzet normalizálódott, végül csak a Zágráb környékén, különösen a Szlovénia felé vezető utakon maradtak meg a dugók. Torlódásokra azonban állandó jelleggel számítani lehet.

 

A szlovén Ptuj városa és a horvát határátkelő, Macelj között 2,5 órát is vesztegelhetnek a sofőrök a napközbeni csúcsforgalomban.

 

  hirdetes_300x300   

Aki a szlovén Koper felől közelíti meg Isztria félszigetét, annak ma is egy órát kellett várnia a dugóban, a visszafelé vezető út hasonlóan forgalmas.

 

Horvátországban napközben a helyzet a legtöbb helyen reménytelen volt: több városban is több kilométeres kocsisor alakult ki a beléptetőkapuknál, a Zágrábi körgyűrű teljesen bedugult. Délután 14:30-tól kezdett el javulni a helyzet.

 

A Split felé vezető A1-es autópályán 30 kilométeres kocsisor alakult ki, az ellenkező irányba haladók sem voltak sokkal előrébb, 16 kilométeres torlódás jött létre.

 

Ausztriában az A10 autópályán Salzburgból Villach irányába jelentettek komolyabb torlódásokat, az A9-es autópályán Linzből Graz irányába. A németországi München környékén és Ausztria nyugati felében szintén általánosak voltak a fennakadások.

 

Az említett helyeken a hétvége további részén is nagy valószínűséggel alakulnak ki dugók, aki teheti, kerülje el a torlódásokat, mindenesetre veszteglés esetére érdemes megfelelő mennyiségű ivóvizet magunkkal vinni. Vezessünk óvatosan, vigyázzunk egymásra.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!