A hazai termékek hiánya miatt a vásárlók 10 százaléka elégedetlen, 9 százalékuk pedig a pénztárnál történő sorban állás miatt háborog – derült ki a Gazduj.sk és a Staffino felméréséből, amely során a szlovákiai üzletláncok ügyfeleinek értékelésére voltak kíváncsiak. 

 

„Az élelmiszerek minőségén és a személyzet hozzáállásán kívül előtérbe kerültek az áruknál hibásan elhelyezett árcédulák. Ez azt jelenti, hogy a vásárlókat gyakran megtévesztik az üzletekben, a valódi árat valamikor csak a pénztárnál tudják meg, az árcédulák nem passzolnak az áruhoz, vagy az engedmény/akció nagysága nincs feltüntetve az így kapott árban.”

 

-mondta a Staffino társaság alkalmazottja, Dominik Miša. Szerinte ezek a felmérés legmeglepőbb eredményei. Egészen pontosan a vásárlók 24 százaléka elégedetlen a termékek frissességével és minőségével, a goromba személyzetre 21 százalékuk neheztel, 12 százalékukat pedig a helytelen árcédulák zavarják.

 

Még nem tűntek el a hosszú sorok

 hirdetes_810x300  

 

A hazai termékek hiányára az 1070 értékelő közül 10 százalék panaszkodott, az emberek 9 százalékát pedig a sorban állás idegesíti. „Már nem akkora probléma a hosszú sor a pénztárnál mint korábban, de a szupermarketeknek nem sikerült ezt teljesen megszüntetniük” – áll a kutatásban.

 

Jelenleg az emberek 8 százaléka neheztel az akciós termékek árára és minőségére. Amikor a szupermarketek akciót hirdetnek, vagy az eredeti ár egyezik meg majdnem az akcióssal, vagy a leárazott termék hamar elfogy és nem elérhető – ezek miatt neheztelnek a vásárlók az akciós árura. Az értékelők 7 százaléka elégedetlen volt az üzletek belterének elrendezésével.

 

Mennyire szeretjük a hazait? 

 

Az A.K.O júliusi felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett fogyasztók 59 százaléka úgy gondolja, hogy a szlovák élelmiszereknek jobb a minősége, mint a külföldieknek. A válaszadók negyede viszont azt vallja, hogy a hazai és a külföldi termékek minősége egyforma. A felmérésből az is kiderült, hogy a hazai termékeken azt értékeljük, hogy frissebbek (48 %) és ellenőrzöttebbek (41 %).

 

 

A fogyasztók leginkább a húsoknál (59 %) és tejtermékeknél (50 %) nézik meg a szlovák termékek származási helyét. A tojás hazai származási helyét a megkérdezettek 30 százaléka véli fontosnak, míg a szárnyasok hazai eredete a 22 százalékuk számára jelentős.A válaszadók 30 százalékának fontos, hogy a megvásárolt zöldség hazai termék legyen, míg a szlovák gyümölcs csupán a 19 százalékuknak fontos.

 

Aktuality.sk / Körkép.sk
kép: divany.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!