Nyolcvanegy éves korában elhunyt Jan Tríska színész, miután belezuhant Károly-hídról a Moldva-folyóba Prágában. Sikerült ugyan kimenteni a vízből és újraéleszteni, azonban két nappal később elhunyt a kórházban. A cseh médiában megjelent hírek szerint az öngyilkosságot és az idegenkezűséget sem zárták ki.

 

Frissítve: 14:35 – A cseh rendőrség a nyomozás eddigi állása szerint kizártnak tartja az öngyilkosságot. Tanúkat keresnek, akik látták az esetet. 

 

Tříska 1936-ban született, tanulmányai után a Cseh Nemzeti Színház tagja lett. Sámos cseh filmben játszott a hatvanas-hetvenes években, de miután aláírta a kommunista rezsim és az emberi jogok megsértése ellen tiltakozó Charta ’77-et, az Egyesült Államokba emigrált.

 

 hirdetes_810x300  

Hollywoodban is kapott munkát, játszott a Karate kölyök 3-ban, a Ragtime-ban, és a Nastassja Kinski főszereplésével készült, Maradok hűtlen híve című romantikus komédiában. Dolgozott Sam Pechkinpah utolsó filmjében, Az Osterman hétvégé-ben is, láthattuk a Ronin-ban Stellan Skarsgaard és Robert De Niro oldalán, és ő formálta meg Joseph Paul Franklin sorozatgyilkost a Larry Flynt, a provokátor című filmben, aki a Hustler kiadójának (Woody Harrelson) életére tört.

 

Tříska  a rendszerváltás után is az Egyesült Államokban maradt, de hazajárt forgatni Csehországba, ma  kezdte volna új filmje, A tetőn (Na Streche) forgatását.

 

Aktuality.sk / Origo.hu
kép: lidovky.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!