Nagyon látványos és szórakoztató látványosság épült  a Bélai-Tátra mentén, egészen pontosan a Bachledova-völgyben: egy olyan turistaút, amelyhez hasonlót még nem építettek Szlovákiában.

 

 

Kell egy kis bátorság ahhoz, hogy kipróbáljuk a  fából épített turistautat, amely a fák lombkoronái felett, nagyjából 24 méter magasan kanyarog. A turistaút legérdekesebb pontja a fatorony, ahonnan egészen lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre.

 

 hirdetes_810x300  

 

A turisták a legkönnyebben a Zár – Bachledova-völgy felvonóval, vagy gyalog közelíthetik meg a kilátót. Egy felnőtt jegy ára 8  euró, a gyerekek, idősek és családok azonban kedvezményekre jogosultak. Két felnőttnek és két gyereknek összesen 21 eurót kell fizetnie.

 

 

A gyalogút 600 méter hosszú és 1,8 méter széles. Nagyjából 24 méter magasan építették meg, a kilátótorony magassága 32 méter – a torony legtetején egy bejárható hálót feszítettek ki, ahonnan lenézhetünk a mélységbe, a tériszonyosok csak óvatosan lépjenek rá.

 

A turistaút tanösvényként is funkcionál, a látogatókat táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. A fiatalabb turisták sem fognak unatkozni, számukra ugyanis bobpályát, játszóteret és más attrakciókat is építettek.

 

 

A tervezők összesen 1000 köbméter fát használtak fel az építésnél, a deszkákkal egyébként a Zár – Késmárk útvonalat is kirakhatták volna, ennek hosszúsága 22 kilométer. A turistaurat a Erlebnis Akademie AG társaság készítette, ez sorban a hetedik ilyen projektjük, korábban Németországban és Csehországban építettek hasonlót.

 

Aktuality.sk
képek: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!