Egy alig ismert nevezetesség nyerte el az Európa legjobb turistalátványossága címet a World Travel Awards versenyen. Ezúttal az Írország déli partjainál, Cork mellett található Spike-sziget kapta a kitüntetést, ahol egészen 2004-ig egy börtön üzemelt.

A Spike-szigeten a 6. századtól kezdődően szerzetesek éltek, majd a 18. században katonai bázissá alakították. A 19. század közepére egy 10 hektáros erődöt építettek oda, ahol azokat az elítélteket őrizték, akiket később Ausztráliába szállítottak.A csúcsidőben 2300 lakója volt, amivel a világ legnagyobb börtöne volt.Később felváltva szolgált katonai célokat és börtönként.

 

2016-ban egy 6 millió eurós felújítás után történelmi emlékhelyként nyitották meg újra. A szigetet csak csónakkal lehet megközelíteni Cobh-ból, ezért az ír Alcatraznak is nevezik. A bátor látogatóknak éjszakai túrákat is kínálnak, kipróbálhatják a magánzárkát, és megnézhetik a büntetőrészleget, amelyet valaha Írország poklának neveztek.

 

 hirdetes_810x300  

A World Travel Awards díjat 1993-ban alapították, hogy a turizmusban és vendéglátásban elismerjék a kiemelkedő teljesítményeket. A közönség és a szakma kontinensenként adja le szavazatát, a győztesek pedig decemberben Vietnamban mérkőznek meg egymással a saját kategóriájukban

 

Origo.hu
kép: Facebook/origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!