Új bemutatóval jelentkezik a kassai Thália Színház, amely február 22-én Kálmán Imre A Montmartre-i ibolya című operettet mutatja be László Sándor rendezésében.

 

A három jóbarát fényes tehetséggel nyomorog egy sötét padlásszobában, Párizs szívében, a századforduló idején. Bohémnek lenni izgató, de nem kifizetődő dolog. Raoul, a festő, Henry, az író és Florimond a zeneszerző, ezt a saját bőrén tapasztalja meg. Együtt álmodoznak arról, hogy egyszer majd világhíresek, elismertek, gazdagok és sikeresek lesznek. A mindennapok szürkeségébe egyedül a kis montmartre-i árva, Violetta hoz egy kis színt.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az előadásban Dégner Lillát, Lax Juditot, Madarász Mátét, Nádasdi Pétert, Habodász Istvánt, Varga Líviát, Nagy Kornéliát, Szabadi Emőkét, Illés Oszkárt és Pólos Árpádot láthatják.

 

A díszleteket és jelmezeket Csík György tervezte, az előadást az újvidéki László Sándor rendezte.

 

Február 21-én, szerdán 19.00 órától tartják az előadás főpróbáját, 22-én, csütörtökön kerül sor a bemutatóra. Ezt követően 25-én, vasárnap 15.00 órától, március 8-án, csütörtökön, március 16-án, pénteken, március 20-án, kedden és április 12-én, csütörtökön 19.00 órától, míg március 7-én, szerdán 10.00 órától lesz műsoron.

 

Idén is lesz Valentin-napi Vérescsepp

 

Március 16-ig minden kedden és pénteken.

 

 

A Szlovák Vöröskereszt Rimaszombati Területi Választmánya idén is megszervezi a Valentin-napi Vércsepp akciót, amelynek keretén belül február 12. és március 16. között minden kedden és pénteken 07.00 órától 09.30 óráig várják az ifjú véradókat.

 

Minden véradónak ajándékkal kedveskednek a szervezők, akik szerint, ha vért adsz, egy cseppel több szeretetet adsz ajándékba. A szervezők minden fiatalt kérnek, aki csak teheti, s az egészségi állapota megengedi, járuljon hozzá „saját vérével” az akció sikeréhez.

 

Február 21-én, 15.00 órától Budapesten Tompa Mihályra emlékeznek

 

Az Anyanyelvápolók Szövetsége ünnepi ülést tart február 21-én, szerdán 15.00 órától Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében (Károlyi Mihály u. 16.), amelyen a költőtriász harmadik tagjára, Tompa Mihályra emlékezik.

 

Az ünnepi ülés keretében előadást tart Kiss Jenő, B. Kovács István, Szűts-Novák Rita, Kováts Dániel, Fráter Zoltán és Balázs Géza.

 

 

Február 23-án Rimaszombatban, a Városi Művelődési Központban Vajaskenyér, avagy egy fergeteges vígjáték.

 

Végre szabad vagyok – hangzik el többször is a kulcsmondat Gabriel Barilly komédiájában, amely Alena Lelková rendezésében Juraj Loj, Branislav Deák, Martin Mňahončák és Dominika Žiaranová szereplésével érkezik február 23-án, pénteken a rimaszombati Városi Művelődési Központba.

 

A legjobb az lenne, ha a férfiak és a nők külön laknának, s csak alkalmanként találkoznának, hogy felvegyék a „jutalmukat” – morfondíroznak a darab hősei. De hogy mire jutnak, az kiderül, ha megnézik az előadást.

 

Belépőjegyek a helyszínen és a Turisztikai Információs Központban kaphatók, de a Ticketportal hálózatában is beszerezhetők.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Nyitókép: KPA

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!