Elmélyülne a történelemben? Népdalokat hallgatna? Inkább a kiállítások vagy a könyvbemutatók érdeklik? Netalántán megnézné egy olyan film vetítését, amiről lemaradt a moziban? Íme, a Pozsonyi és Szenci járás színes programkínálata.

 

Március 20. (kedd) – Előadás az Academia Istropolitana történetéről

 

Március 20-án, kedden 17.00 órától mindenkit szeretettel várnak a Pozsonyi Magyar Intézetben (Štefánikova/Stefánia út 1.) megrendezésre kerülő Academia Istropolitana – az első pozsonyi egyetem történetének rejtélyei című előadásra a Mátyás király-emlékév alkalmából.

 

 hirdetes_810x300  

 

Bővebb információ itt.

 

Március 20. (kedd) – Népdalok a kornak – koncert Szencen

 

A CSEMADOK Szenci Városi Szervezete, valamint a Szenci Városi Művelődési Központ minden kedves érdeklődőt szeretettel meghív a Hungarian Folkembassy Népdalok a kornak című műsorára Arany János születésének 201. évfordulója alkalmából. A koncert március 20-án, kedden 18:00 órakor kerül megrendezésre a Labirintusban. A belépés díjtalan.

 

 

Bővebb információ itt.

 

Március 21. (szerda) – A Varázsszekrény meséi

 

Március 21-én, szerdán 10.00 órától kerül bemutatásra a VSG Táncszínház Varázsszekrény meséi című előadás a Csemadok pozsonyi székházának nagytermében (Námestie 1. mája/Május 1. tér).

 

 

Csecsemő (baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek és természetesen az őket ölükben tartó anyukáknak, apukáknak, vagy akár az őket kísérő nagyobb testvéreknek!

 

Bővebb információ itt.

 

Március 21. (szerda) – Képemlékek – kiállításmegnyitó

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a március 21-én, szerdán 17.00 órától megrendezésre kerülő Weintráger Adolf Képemlékek című kiállítására a Csemadok pozsonyi székházába. A kiállítás Weintráger kevéssé ismert rajzaira épül.

 

 

Március 21. (szerda) – MKP-s lakossági fórum Félben Menyhárt Józseffel

 

A Magyar Közösség Pártja Féli Helyi Szervezetének Elnöksége tisztelettel meghívja Önt, becses családját és ismerőseit a március 21-én, szerdán 18.30 órakor a féli kultúrházban megrendezésre kerülő lakossági találkozóra, melynek vendége lesz: Menyhárt József, az MKP országos elnöke, Németh Gabriella, az MKP Országos Elnökség alelnöke, Bárdos Gyula, az MKP OE tagja, a CSEMADOK országos elnöke, Duray Rezső, az MKP Szenci Járási Elnökség elnöke, Neszméri Tünde, a VIA NOVA ICS járási elnöke, valamint Pomichal István, megyei képviselő, Fél polgármestere.

 

 

Március 22. (csütörtök) – Kincsem – filmvetítés

 

A Pozsonyi Casinóban március 22-én, csütörtökön a magyar csodaló történetét nagyszerűen feldolgozó Kincsem című magyar filmet vetítik le az érdeklődőknek. A vetítés 2 órás lesz. Műsorfelelős: Nagy Ildikó, háznagy: Ozogány Márta.

 

 

Bővebb információ itt.

 

Március 22. (csütörtök) – 15 éves a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma

 

Március 22-én, csütörtökön 11.00 órai kezdettel szervezik meg a Szlovák Nemzeti Múzeum–A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma megalapításának 15. évfordulója alkalmából rendezett találkozót a pozsonyi Bränner-kúriában (Žižkova/Žižka utca 18.).

 

 

Március 23. (péntek) – Szomolai Tibor: A klán – könyvbemutató

 

A szenci Labirintusban március 23-án, pénteken 18.00 órakor kerül bemutatásra Szomolai Tibor új könyve, A klán. A könyv a helyszínen megvásárolható és dedikáltatható.

 

Bővebb információ itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!