Sok sofőr találta hétfőn reggel piszkosan az előtte még tiszta autóját. A szaharai homok nagyon elcsúfította az egyébként csillogó járműveket, ezzel arra kárhoztatva a sofőröket, hogy beiktassanak egy előre nem tervezett kocsimosást.

 

Habár a szakemberek megnyugtattak bennünket, a szaharai homok jelenléte nem kirívó, azért mégsem vesszük szívesen, hogy mindent belepett. Ha eddig nem volt időnk kocsink tisztává varázsolására, akkor vegyünk figyelembe néhány javaslatot, miként álljunk neki!

 

Tömött sorok

 

 hirdetes_400x285  

A kocsimosók ezen a héten megteltek, különösen a kézi autómosók. Ám csak módjával az automata mosókkal: azok ugyanis előre programozott vízmennyiséget használnak. Márpedig a szaharai homokot először érdemes bő vízzel leöblíteni a járművünkről, hogy a későbbi törléskor ne tegyünk kárt a fényezésben. Alapesetben tehát a kézi autómosók jobb választásnak tűnnek.

 

Óvatosan a szivaccsal!

 

A por és homok komolyabb sérüléseket okozhat az autó karosszériáján. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, még a szivacs vagy a kefe kézbevétele előtt bő vízzel kell kezdenünk a mosást.  Ezzel eltávolíthatjuk azokat a részecskéket, amelyek egyébként megkarcolnák a lakkozást az autón.

 

Ezután jöhet a szivacs, rongy vagy kefe, amivel aztán tisztára varázsoljuk autónkat.

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: birofenyezo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!