Május 22-én 16 óra 25 perc körül a 4-es főút 58. kilométerénél, a magyarországi Ceglédbercelnél egy sóderszállító teherautó és egy romániai jelzésű kisbusz ütközött. A balesetben kilencen vesztették életüket.

 

A Maros megyei rendszámtáblával rendelkező jármű annyira összepréselődött, hogy a kiérkező tűzoltók csak a kisbusz hátulján keresztül tudták megbontani feszítővágókkal a jármű karosszériáját, hogy ki tudják emelni az utasokat. A balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

 

Facebookozott a kisbusz söfőrje

 

 hirdetes_300x300  

A romániai sajtóban elterjedt egy videó, amely alapján arra lehet következtetni, hogy a szerencsétlenséget valószínűleg a sofőr figyelmetlensége okozta.

 

A felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

 

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.

 

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

 

Habár a videón maga az ütközés már nem látszik, a felvétel megnézését csak nem túl érzékeny olvasóinknak ajánljuk.

 

 

MTI, foter.ro, police.hu

Nyitókép: adevarul.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!