Új aszfaltburkolatot kapott Tesmag egyik utcája. Ipolyság városrész mostohagyermeke hosszú évtizedes várakozás után végre a 21. századi állapotokhoz méltó fejlesztés következményeként örülhet az elkészült utcának.

 

Még a választásokat megelőzően a régi-új polgármester a közösségi médiában dicsekedett a város kiváló gazdasági helyzetével. Mégis a képviselőtestület kénytelen volt egy olyan költségvetést elfogadni, ami bár új burkolat lehetőségével örvendeztette meg a tesmagiakat, ám az előkészítés folyamán tapasztalhatták annak előrelátható hiányosságait.

 

A kezdeti állapot Tesmag egyik utcájában
A kezdeti állapot Tesmag egyik utcájában

 

A tervekben szereplő 3,5 méteres nyomtáv ugyanis csak az egyirányú közlekedését biztosította volna, várakozásra kényszerítve így a szembe jövő forgalmat. Bár forgalmát tekintve kevésbé frekventált szakaszról van szó, mely zsákutca, az ott lakók mégis kéréssel fordultak Zachar Pál önkormányzati képviselőhöz és jelen cikk szerzőjéhez, a falu szülöttjéhez, a jelenleg Ipolyságon élő Dian Csabához.

 hirdetes_810x300  

 

A hiányzó, mintegy 150 négyzetméter útszakasz, mely normális, elfogadható állapotokat eredményezett volna, alig 2500 eurós többletköltséget jelentett. Előzetesen mégsem került megítélésre.

 

2500 eurós tétel jelentett először problémát
Zajlik az aszfaltozás

 

Számomra érthetetlen módon, hiszen több évtizedes befektetésről van szó, ennek fényében elenyésző összeget jelent, végeredményét tekintve viszont nem mellékes. A városvezetés becsületére váljon, hogy miután megkerestük az építkezésügyi és vagyonkezelési hivatal vezetőjét, a polgármester úr előteremtette a hiányzó összeget. Így az utca lakói végre olyan körülmények között élhetnek, ami az évek óta befizetett adójuk szerint megilleti őket.

 

Tesmag eddig poros utcájába is végre beköszöntött a 21. század

 

Dian Csaba

Képek: A szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!