Ezen a héten Rimaszombatban konferencia lesz Hatvani István, a „Magyar Fauszt” tiszteletére, Miskolcon Tompa Mihály-esten vehet részt az érdeklődő és elkezdődnek a hagyományos disznótorok, ezúttal Serke községben. Nagyon jó szórakozást kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

November 21-én (szerdán)  10:00 órától a Rimaszombati Fundament Polgári Társulás tájékoztató képzést szervez

 

                                         Mozgósítsd magad! címmel.

 

 hirdetes_300x300  

Ötleted van, de nem tudod hogyan tudnád megvalósítani? Szeretnél új ismeretekre szert tenni? Eltöltenél önkéntes szolgálatban egy évet külföldön? Ha igen, gyere és tudd meg, hogyan!

 

Bővebb információ itt.

 

 

November 23-án (pénteken)  8:30 órától Rimaszombatban a Csillagházban egész napos konferencia

 

                          Hatvani István, a magyar polihisztor   címmel.

 

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja, az SZMPSZ Területi Választmány, a Pro Scholis p.t. és a Tompa Mihály Református Gimnázium, valamint a társszervezők: Rimaszombat városa, a Hatvani István Cserkészcsapat, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Kulturális és Közművelődési Központ november 23-án, pénteken, a Csillagházban egész napos konferenciát szervez Hatvani István, a magyar polihisztor címmel a hírneves professzor, a „magyar Faust” születésének 300. évfordulója tiszteletére.

 

 

 

November 23-án (pénteken)  17:00 órától Miskolcon a MTA-MAB székházban (Erzsébet tér 3)

 

                                  Tompa Mihály emlék-est.

 

A Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága november 23-án 17 órától Miskolcon Tompa Mihály költő-lelkipásztor emlékére ünnepi estet rendeznek. 

 

Előadást tart többek között É. Kovács László, a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület alapító elnöke, Nagy Ákos Róbert, a Gömöri Református Egyházmegye esperese, B. Kovács István gömörológus.

 

Levetítik Szendrey Júlia Tompa Mihály emlékezete című filmjét. Az est háziasszonya Máger Ágnes festőművész.

 

 

November 23-án borvacsorára hív mindenkit a Pogányvár Egyházasbáston. Az egyik legfelkapottabb bükki borász, Sándor Zsolt nedűit lehet majd megkóstolni háromfogásos vacsora keretében. Bővebben itt.

 

Ugyancsak november 23-án 18.00 órától szintén a Pogányvárban Harley Davidsonnal töltött utazásáról ad élménybeszámolót Obsuszt Rolant Egyházasbáston.

 

A RÁZÓSABB ÚTON, avagy veterán Harley Davidsonnal a fél világ körül. Obsuszt Roland élménybeszámolóval egybekötött könyvbemutatója.

„Egy veterán merevvázas Harley-Davidson nyergében több mint 100.000 kilométeren és 34 országon keresztül hajszoltam a célom, az utazást.” – Fb-esemény itt.

 

 

November 24-e (szombat) egész napos rendezvény  Serkében

                                          

Falusi hagyományos családi nap.

 

Falusi hagyományos családi napra várják az érdeklődőket november 24-én, szombaton a Via Nova ICS Rimaváraljai Csoportja, a Gömöri Ifjúsági Csoport és a feledi Nosztalgia étterem szervezésében.

 

Részletes program:

6.00: Disznóvágás kezdete
7.00–10.00: Reggeli disznótoros lakoma
9.00: Kincseink (Iskolások és óvodások kiállítási munkái); LurkóKuckó; Mese Mozi (mesék vetítése); Kézműves foglalkozások Batta Borbás Lúciával, Molnár Ágnessel, Rákosi Kittivel, Vincze Annamáriával és Vincze Viktóriával
10.00: Mozgó versenyjátékok gyerekeknek
11.00: Mezőgazdasági gépjárművek kiállítása (Danko Barna)
12.00: Disznótoros ebéd (Nostalgia)
12.30: Lovagoltatás (OZ Molly – Polgári Társulás Molly)
13.00: Disznólkodás’ (Felnőttek játéka)
14.00: Íjászkodás (Dalia – Kopecsni Gábor)
14.00: Zenés programok
17.00: Esti disznótoros mulatság – muzsikál: Juhász Zsolt és Zenekara

 

 

 

November 25-én 17.00 órától Egyházasbáston, a Pogányvárban Makramézás lesz. Hogy mi az a makramé, mely reneszánszít éli? A rendezvény fb-eseménye szerint:

 

„A kézimunkák iránt fogékonyak számára nem újdonság a téma. Az igen látványos, de elsőre talán bonyolultnak tűnő technika könnyen elsajátítható, valódi flow élményt nyújt, ráadásul szép és kézzel fogható eredményt biztosít.
A makramé alapcsomóiból számtalan újszerű, divatos és praktikus alkotás születhet, a különféle izgalmas alapanyagok pedig új értelmet adhatnak egy egyszerű lakberendezési tárgynak vagy ékszernek egyaránt.”

 

 

 

Összeállította: Mede Géza és Király Zsolt

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!