Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

A következő héten az épitészet szerelmesei két kiállitásnak örvendezhetnek Rimaszombatban, a hét többi műsora a karácsony előtti időszak jegyében lesz megszervezve. Nagyon jó szórakozást kivánunk minden kedves olvasónknak!

 

  1. December 4-én (kedden)  16:00 órakor a Rimaszombati Városi Galéria a Szlovák Építészeti Szövetség (SAS) és a Fiatal Építészek Fórumának (FÉF) kiállítását rendezi meg

 

 X és Y generáció címmel.

 hirdetes_810x300  

 

A tárlat megnyitójára december 4-én, kedden kerül sor 16:00 órától, amelyet beszélgetés egészít ki Építészet és Rimaszombat címmel. A beszélgetés résztvevői: Eva Muráriková, Erik Klaubert, Pelle Sándor, Ján Baran, Máté Zoltán és Aproving Kft. képviselője. A beszélgetést Szabó Krisztián, a tárlat kurátora vezeti.

 

A tárlat munkanapokon 09:00 és 17:00 óra között február végéig látogatható.

 

 

  1. December 5-én (szerdán)  15:30 órakor Rimaszombatban a Fő téren ajándékot osztogat a

                                            

Városi Mikulás.

 

December minden gyerek számára az ajándékozás és a szeretet hónapja. Ha jól viselkedtek az év során, jön a megérdemelt ajándék. Ha megírtátok leveleteket a Jézuskának, a Mikulás elhozza a várva várt ajándékot.

 

Nem lesz ez másképp az idén sem, a Mikulás nem feledkezik meg városunkról sem, s Rimaszombat Városa, valamint a Relax Szabadidőközpont szervezésében december 5-én, szerdán 15:30 órakor találkozhat vele minden gyerek a Fő téren, ahol sok-sok meglepetés és édesség vár minden gyereket.  

 

 

  1. December 6-án (csütörtökön)  15:00 órától Rimaszombatban a Gömör-Kishonti Múzeum kiállítást nyit

                 

Napsugaras tornyok – Sándy Gyula építőművészete címmel

 

A kiállításra Sándy Gyula (1868 – 1953) születésének 150. évfordulója alkalmából kerül sor. A kiállítás a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szervezésében valósul meg. A kiállítást, mely tervrajzokon, dokumentumokon és fényképeken keresztül dokumentálja Sándy művészeti tevékenységét, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramjának keretén belül a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa, Bodó Péter művészettörténész állította össze és Bélavári Krisztina (Magyar Építészeti Múzeum), a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjas fotósának képei illusztrálják.

 

A kiállítás Budapesten került bemutatásra 2018 októberében, a Gömör-Kishonti Múzeumban 2019. március 29-ig tekinthető meg.

 

 

  1. December 7-én (pénteken)  13:00 órától Rimaszombatban a Kultúrházban (VMK)

                                  

Karácsonyi Börze lesz megrendezve.

 

Keresik azokat, akik hagyományos dolgokat készítenek – kézimunkákat, házi finomságokat, haszon- és dísztárgyakat természetes anyagokból – és szívesen bemutatkoznának termékeikkel december hetedikén, pénteken Rimaszombatban a kultúrház karácsonyi börzéjén.

 

Minden félórában program lesz: néptáncosok, énekkarok és más csoportok kedveskednek majd a jelenlévőknek.

 

A rendezvény része lesz a használt tárgyak, könyvek, játékok, ruhák börzéje is, ahol minden, otthon már fölöslegesnek ítélt, de egyébként még jó állapotban lévő – tárgy gazdát cserélhet. Ami nem talál új tulajdonost, azt eljuttatják majd a rászorulóknak (gyerekotthon, krízis centrum).

 

Információk a 047/56 21 550-es telefonszámon.

 

 

4a. December 8-án (szombaton) 17:00 órakor Egyházasbáston a Bed & More Pogányvár panzióban

                                           

Mézeskalács diszítés.

 

 

Bővebb informáió: https://www.facebook.com/events/308735716384940/

 

  1. December 9-én (vasárnap)  17:00 órakor Rimaszombatban a Csillagházban

                                                

Csillagvirág jubileum.

 

Meghitt adventi ünnepségre várja egykori és jelenlegi tagjait, valamint az érdeklődőket december kilencedikére, vasárnapra a Páko Mária által vezetett, s az idén ötödik születésnapját ünneplő Csillagvirág és Gitáros-sokk együttes. A Csillagházban 17:00 órától kezdődő rendezvényen bemutatják és megkeresztelik az első hanghordozójukat is.

 

A Magyar vagyok címet viselő album 10 gömöri gyöngyszemet tartalmaz, köztük Pósa Lajos, Tompa Mihály, Gyurcsó István, Veres János és Ágh István verseit. A CD-t az egykori Tompa Virágai két oszlopos tagja, Reichel Éva Mária és Varga Gábor keresztelik meg.    

 

 

  1. December 10-én (hétfőn)  18:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Klubban lesz látható Rák Viki, Csémy Balázs és a Beliczay vonósnégyes

                                

Harang csendül című adventi műsora.

 

A műsorban megzenésített versek, az advent időszakához köthető ismert dalok, valamint Bach és Mozart szerzemények hangzanak el.

Jegyek elővételben (7 €) a Tompa Könyvesboltban vásárolhatók.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!