Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

A karácsonyi készülődés és a Mikulás-várás jegyében telnek a következő napok a Komáromi járásban. Mutatjuk az érdekességeket!

 

December 7-8., Komárom

 

Karácsony a múzeumban

 hirdetes_400x285  

 

Helyszín: Dunamenti Múzeum főépülete

 

Karácsonyi kézműves vásár és alkotóműhely a múzeumban: pénteken december 7-én 13:00 és 19:00 között, szombaton december 8-án pedig 10:00 és 17:00 között a múzeum főépületében. Belépő: felnőttek 2 €, gyerekek, diákok, nyugdíjasok 1 €.  Kézműves termékek fűzfavesszőből (Lalák Gyula), szappancsokrok (Horváth Veronika), üvegfestés (Simon Anikó), quilling (Csóka Katalin), patchwork (Hegedűs Katalin), decoupage technika (Marosi Ágnes), natúrkozmetika (Lázár Éva) , papírfonás (Töltésy Gizella), drótból készült díszek (Deminger Hajnalka).

 

Bővebb infó itt

 

 

December 7., Csilizpatas

 

Örömmel hirdetjük meg idén is, az immár hagyományos
KÁRPÁTALJA NINCS EGYEDÜL JÓTÉKONYSÁGI KONCERTÜNKET,

amelyre 2018. december 7-én, pénteken 18:00-i kezdettel
kerül sor a CSILIZPATASI KULTÚRHÁZBAN.

 

A koncert ingyenes, a bejáratnál elhelyezett perselyekbe adományokat várunk kárpátaljai zenésztehetségek támogatására! A koncert ideje alatt a Csillag Kórus és zenekara új CD-je megvásárolható, aminek bevételéből a Kárpátalja Nincs Egyedül Program támogatására is lehetőség nyílik. Bővebb infó itt

 

 

December 7-8., Gúta

 

Mikulás és karácsonyi vásár

 

2018. december 7-8 (péntek, szombat) kultúrház előtti tér,

A „városi” Mikulás december 7-én, pénteken érkezik a délutáni órákban gyermekműsorral egybekötve a Za naše Kolárovo-Mi Gútánkért p.t, Monika Kürtiováés a város szervezésében, szombaton egész nap hangulatos zene, forralt bor, puncs, ételek-italok…

 

 

December 8., Komárom

 

IV. Motoros Mikulás-nap

 

A Children Of Heaven motoros klub meghívja Önöket 2018.12.08- i „IV. Motoros mikulás nap” elnevezésű rendezvényére, melyet sok mókás programmal gazdagítunk.
A rendezvény célja ismét örömet szerezni azoknak a gyermekeknek, akik betegség miatt a mikulás napját kórházban töltik. Közösen, Mikulás-jelmezekbe öltözve motorokon meglátogatjuk őket, édességeket és ajándékokat viszünk nekik a komáromi kórház gyermek osztályára. Minden kedves érdeklődő, aki részt szeretne venni az eseményen, édesség csomaggal érkezzen a kórházba, melyet átadunk a kis pácienseknek.
A kórházba történő indulás előtt szeretettel várjuk a motorosokat, kisgyerekes családokat az Olymp centerbe, ahol színes programmal, frissítővel (tea, sütemények) kedveskedünk nekik.

Programok az Olymp centerben 10:00-tól:
– Lábbal hajtható motorok gyorsulási versenye
– Kifestőverseny: a legszebben kiszínezett motorkerékpár
– Gyermekek fényképezése a motorokon
– Quadozás
– Bohócműsor
– A nap fénypontjaként a Mikulás is meglátogatja a gyerekeket
– Műsorvezető Gyurász Ildikó

Feledhetetlen Capoeira show vár a gyermekekre, amit Latinho Capoeira team bemutatásában láthatunk. E bemutató által megismerkedhetnek ezzel a csodálatos és látványos harcművészettel.

WFC- Wolf Fight Club vezetőedzője, Farkas Péter egy fantasztikus workshop keretén belül megmozgatja a kis lurkókat, azzal a nem titkolt céllal, hogy már kisgyermekkorban ráérezzenek a mozgás örömére, és rájöjjenek, hogy a sport tulajdonképpen egy jó móka.

Quad Zone Path – Quadokkal megmotoroztassák a gyermekeket, hogy belekóstoljanak milyen érzés igazi motorosnak lenni.

14:00 körül Mikulás ruhában motorjainkra pattanva elrobogunk a városi kórház gyermekosztályára (a Mikulás jelmezt- minden motoros magának biztosítja) – a kórházlátogatáshoz bárki csatlakozhat, aki örömet szerezne a kis pácienseknek.

Jumpland az előírt nyitvatartási rend szerint üzemel.

KEDVEZŐTLEN IDŐJÁRÁS ESETÉN (JÉG, HAVAZÁS)
A MOTOROS FELVONULÁS ELMARAD, HEYETTE AUTÓKKAL ÉRKEZÜNK A KÓRHÁZBA – a gyermekprogramok az eredeti terv szerint kerülnek lefolytatásra.

 

 

December 9., Gúta

 

Kikelet ünnepváró

 

Helyszín: VMK Gúta

Kezdés: 16:00

 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az idei karácsonyi ünnepváró rendezvényünkre. A gálaműsorban fellép a Kikelet Tánccsoport, az ógyallai Bellő Néptánccsoport, valamint Korpás Réka, népdalénekes. A gálát követően a gyermekeket Méhes Kata népi játszóházzal várja. Eközben az ifjúsági és felnőtt korosztálynak táncházat tart Szakács Rebeka és Barthalos Kristóf. Zenei kíséret: Bellő zenekar.

 

Bővebb infó itt

 

 

December 9., Füss

 

Mikulás ünnepség

 

Füss Község Önkormányzata sok szeretettel meghívja falunk apraját és nagyját az idei Mikulás ünnepségre, melyre 2018.december 9.-én, vasárnap, 16:00 órai kezdettel kerül sor a helyi kultúrházban.
Program:
– helyi óvodások műsora
– a csicsói alapiskola tanulóinak műsora
– Benes Ildikó és Pőthe István gyermekműsora
– a Mikuláskamion érkezése.
Társszervezők: a Villa Fyuz Polgári Társulás, a Füssi Önkéntes Tűzoltó Testület, a helyi Nyugdíjasklub, a helyi Híd Klub.
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!

 

 

December 9., Komárom

 

A Mi Karácsonyunk

 

 

December 10., Komárom

 

Prof.Dr. Bagdy Emőke előadása – Önazonosságunk értéke, veszélyei, csapdái

Bővebb infó itt

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!