A politikai élet egyik legfontosabb íratlan szabálya az, hogy konfrontációk nélkül nem lehet politikai harcot vívni. Ezzel nehéz nem egyet érteni, hiszen hozzá tartozik a politikai élethez. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha ezt a politikai harcot az igazán fontos témák kapcsán vívnák az adott ország és lakossága életének javítása érdekében. Ilyen lehetne a régiókban élők életszínvonalának javítása, a jog érvényesítése, vagy a gyengébbek védelme.

 

(…)

 

Azt, hogy a művileg kialakított politikai konfrontációt majdnem a tökéletességig lehet fokozni, a választások után mi is láthattuk Szlovákiában. De az a szint, amelyet Magyarországon értek el a hétvégi népszavazásnál, még minidig elképzelhetetlen itt Szlovákiában. Ilyet nálunk még senki nem produkált sem mennyiségében, sem minőségében.

 

 hirdetes_300x300  

A művileg kialakított politikai harc az állítólagos ellenfél, Brüsszel és a menekültek ellen 50 millió euróba került. Bár a polgárok többsége átlátott a szitán, és nem ment el választani, a kormány a vereséget győzelemként adta el, ami teljes politikai dezorientáció és elvakultság jele. Remélem és hiszem, hogy Szlovákia soha nem tér erre az útra, hanem épp az ellenkező irányba megy.

 

Most-Híd.sk: Konfrontáció minden áron 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!