Információink szerint hétfőn délelőtt 11.00 órakor  kerül sor a MKP és a Most-Híd közöti tárgyalásra. Az egyeztetést a Most-Híd kezdeményezte, miután múlt héten az MKP Országos Elnöksége is tárgyalásokat helyezett kilátásba.

 

A Körkép.sk úgy tudja, a Bugár Béla által írt levél tegnap érkezett meg az MKP székházba és háromfős küldöttséget javasol.

 

Mint ismert, az MKP-nak 4,04 százalékot szerezve harmadszor sem sikerült bejutnia a parlamentbe, ugyanakkor sikerült egyben tartania 105 ezres táborát, az eredmények pedig azt mutatják, hogy a felvidéki magyarok között már többségük van.

 

 hirdetes_300x300  

A Most-Híd ha lehet, még nehezebb helyzetben van. Amennyiben kormányra lép a nacionalista, magyarellenes SNS-szel, magyar választói könnyen elfordulhatnak Bugártól, akinek nehéz lesz lemosnia magáról, hogy gazdasági érdekek és a hatalom miatt hajlandó az eddig vallott, saját elveivel is szembemenni. Ugyanúgy a szlovák választói is hátat fordíthatnak a pártnak, melyek nagy része a választások után már így is inkább az SaS és az OĽaNO-NOVA felé fordult. Bugár tehát saját, és pártja túléléséért harcol az esetleges előrehozott választásokon.

 

Az MKP tárgyalódelegációját vélhetően a pártot Berényi József lemondása után formálisan vezető Szigeti László, az Országos Tanács elnöke, valamint a két legtöbb karikát szerzett Bárdos Gyula és Menyhárt József, valamint Samu István képviselheti. A Most-Híd részéről feltételezhetően Bugár Béla, Simon Zsolt és Solymos László lesz ott a találkozón, melynek helyszíne a Most-Híd székháza.

 

Téma, a választások után kialakult helyzet, valamint a következő, megyei választások előtti lehetséges közös fellépés. A Körkép.sk szerint elképzelhető, hogy a vegyespárt megpróbálha elfogadtatni az MKP-val az SNS-es kormányba való belépést. Bugáréknak ugyanis létérdeke, hogy a magyar oldal, ha csak lehet, ne mutasson rá egyre nyilvánvalóbb taktikázásaikra.

 

Simon tegnap este bejegyzést tett közzé, melyben elutasítja az SNS-szel és a Smerrel való koalíciót. Blogjában ezt írta: „El kell utasítani minden szinten az együttműködést olyan egyénekkel és politkiai tömörülésekkel, akik kiűzték Malina Hedviget az országból, semmibe vették a peredi népszavazást, leköpték a Kossuth szobrát Rozsnyón, vagy fajgyűlöletet és a kollektív bűnösség elvét terjesztve politizálnak!

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!