Frissítve: 18:13

 

Boris Kollár csütörtök délután nyilatkozott az újságíróknak az őt ért vádakra. A Sme rodina nevű párt elnöke Richard Sulíkkal folytatott tárgyalását követően elmondta, hogy Juraj Ondrejčákkal, alias Piťoval nem barátok, a kép készültekor véletlenül futott vele össze:

 

„Én ott a barátnőmmel voltam szabadságon, ők is ott voltak, mint egy társaság, találkoztunk” – mondta Kollár. Elmondása szerint találkozásukkor nem tudott Ondrejčák alvilági szerepéről.

 

 hirdetes_300x300  

„…Ennek egyetlen célja van, mégpedig az, hogy ne jöjjön létre a jobboldali kormány, és maguk ebbe belefutottak. Én nem vagyok maffiózó” – jelentette ki Kollár az újságíróknak.

 

Sulík kiállt Kollár mellett: „Mi a rosszabb? Ha valaki ellop kétmilliárd eurót évente, vagy valamilyen fotó valakivel, aki börtönben ül?” – mondta az SaS vezére. Hozzátette, Kollár ráadásul szerinte semmilyen kockázatot nem jelent a leendő kormányra nézve.

 

Lipšic: ez nyomásgyakorlás a jobbközép-kormánykoalíció létrejötte ellen

 

A Boris Kollárt ért támadásokra reagálva Daniel Lipšic (OľaNO-NOVA) elmondta, hogy a fotók előkerülése nyomásgyakorlás kifejtésére szolgálnak, hogy ne jöhessen létre a jobbközép-kormánykoalíció. Az egykori belügyminiszter ezt mai sajtótájékoztatóján nyilatkozta.

 

„Úgy gondolom, hogy ma Szlovákia történetében először van biztos esély arra, hogy olyan kormány jöjjön létre, amely felülemelkedik a korrupció legfelsőbb szintjein, az oligarchákon, a pénzügyi csoportokon (…). Ezért van most, és lesz még erős nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy ilyen kormány ne jöhessen létre. Amennyiben lesz befolyásom a kormányban a rendfenntartó erőkre, bárkinek lenne bármilyen illegális tevékenysége a szervezett bűnözéssel kapcsolatban, az felelősséget fog vállalni cselekdeteiért.” – mondta Daniel Lipšic.

 

Hozzátette,hogy az ő igazságügyi minisztériumi közreműködésének köszönhetően is ítélték Ondrejčákot 16 évnyi börtönbüntetésre.

 

Aktuality.sk, Teraz.sk

 

 

A szlovákiai média ma két fényképet kapott ismeretlentől, melyen Boris Kollár, és Juraj Ondrejčák, alias Piťo a pozsonyi alvilág jelenleg fogságban levő feje látható.

 

Kollár diszkreditálása tehát gőzerővel folytatódik a kormányalakítás idején.

 

kollar-2

 

Borsi Kollár és Daniel Lipšic ma délelőtt reagálnak a támadásokra. Lipšic szerint előfordulhat, hogy a fényképek pénzügyi, bűnözői körökből származhatnak, és azt a célt szolgálhatják, hogy ne alakuljon meg a Sulík kormány és ő maga ne lehessen belügyminiszter.

 

Cikkünket frissítjük.

 

DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!