Andrej Danko mai nyilatkozata után lényegesen csökkent a Sulík vezette kormány létrejöttének esélye. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szombati tisztújító közgyűlésük után úgy nyilatkozott, hogy csak az időt vesztegetnék, ha hibrideket hoznának létre, akik nem ismerik egymást, és kölcsönösen vádaskodnak.

 

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy végérvényesen nemet mond a jobboldali koalícióra, Danko azt válaszolta, hogy ez a hibridek és a káosz elutasítását jelenti és szerinte Richard Sulík nem képes garantálni működőképes és stabil kormányt. Hozzátette azt is, hogy a kormányalakítás második fordulója, melyet Sulík vezetne, már teljesen felesleges.

 

„A gond nem a jobboldal vagy a baloldal, hanem hogy destrukció lesz-e vagy sem“ jelentette ki az SNS elnöke, hozzátéve, hogy jobboldali politikusnak tartja magát, és ha az első körös kormányalakítás nem jár sikerrel, a párt inkább hivatalnokkormányt szeretne, mintsem hogy elárulja az elveit.“

 

 hirdetes_300x300  

Igor Matovič reagált

 

„Csalódottak vagyunk az SNS mai álláspontja miatt. Ennek ellenére a párt továbbra is eldöntheti, hogy Ján Slota útjára tér-e, vagy közösen, a képviselői klubunkban található emberekkel, akik a korrupcióellenes küzdelemmel váltak ismertté, népi kormányt hoz létre, nem pedig az újgazdagokét. Továbbra is bízunk abban, hogy egyetlen demokratikus párt sem enged a Smer csábításának és nem veri át a választóit“ nyilatkozta közösségi oldalán Igor Matovič.

 

Sme sklamaní z aktuálneho postoja strany SNS. Napriek tomu sa SNS stále môže rozhodnúť, či pôjde v šľapajách Jána Slotu,…

Közzétette: Igor Matovic – 2016. március 12.

 

 

Sme.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!