„Vannak dolgok, amik nehezen összeegyeztethetők“ mondta Simon Zsolt a Most-Hídból való mai távozása után. Simonnal együtt még hárman szavaztak a kormánytagság ellen. Közülük František Ondrušek Vágselyéről.

 

A volt agrárminiszter kizárta, hogy visszatérne az MKP-ba. „Mi az az MKP?“ – kérdezett vissza, hozzátéve, hogy nincsenek ilyen céljai és jelenleg irreleváns ez a kérdés számára.

 

Nehéz szívvel távozok

 

 hirdetes_300x300  

„Nehéz szívvel távozok, mert a Most-Híd alapítója voltam, de nem haragszom senkire. Más véleményünk van, mindenki megy a maga útján.“ – tette hozzá Simon, aki szerint nem egy 6,5 százalékot szerzett pártnak kellene megmenteni ezt az országot, vagy segítenie egy Smer, SNS-es kormány létrejöttét.

 

Simon nehezen tudja elképzelni a bal-jobboldali kormány működését, ha 15 bársonyszékből 12-t a Smer és az SNS birtokolhat, három pedig a Most-Híd és a Sieťé.

 

„Az első jelzések szerint nem változik semmi. A kormányfő Robert Fico marad, Kaliňák belügyminiszter, Richter is a helyén marad, Maďarič is. A kormány karakterét csak az SNS fogja kiegészíteni, mert ő adja a házelnököt illetve a védelmi- és oktatásügyi minisztert” mondta. Nem tartja valószínűnek, hogy a Most-Híd és a Sieť érdemben befolyásolni tudja majd a dolgokat.

 

Az MKP erősödésére vonatkozó kérdést nem akarta kommentálni.

 

Tlačová beseda po republikovej rade Most-Híd

Gepostet von Aktuality.sk am Samstag, 19. März 2016

 

Jövőbeli politikai karrierjével kapcsolatban elmondta, hogy marad a parlamentben, mint független képviselő. A párt korábbi alelnöke elmondta, hogy személyes problémát jelentene számára a parlamenti bizottságokban egy oldalon ülni a Smer és az SNS képviselőivel. „Különböző értékeket vallunk“ tette hozzá.

 

Gond lesz megmagyarázni a kormányzást

 

František Ondrušek elmondta, hogy saját lelkiismerete és értékrendje alapján szavazott a koalíció ellen, és nem szeretne részese lenni a párt megszűnésének. Nagy valószínűséggel ő is kilép a Most-Hídból.

 

„Óriási problémái lesznek a pártnak, hogy elmagyarázza választóinak, miért döntött úgy, ahogy döntött.“ Mondta, hozzátéve, hogy Bugár Béla felhozott érvei nem győzték meg. A párt szerinte nem lesz képes eredményeket felmutatni a kormányban.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!