A TA 3 V politike műsorának második részében az ellenzéki pártok képviselői találkoztak.

 

Az SaS, OĽaNO-NOVA és a Sme rodina – Boris Kollár képviselői elmondták, hogy több rendkívüli ülésre és a miniszterek visszahívási kísérletére kell felkészülnünk.
„Nagyon oda fogunk figyyelni arra, amit  Smer-SD, SNS, Most-Híd ÉS a #Sieť csinál. A hibákra rá fogunk mutatni,” mondta Jozef Mihál, a legerősebb ellenzéki párt, az SaS alelnöke. Az ellenzék megerősítette, hogy megadja a 100 napos türelmi időt a kormánynak, ahogy azt Robert Fico kormányfő kérte. Kíváncsiak, hogy milyen konkrét javaslatokkal állnak elő addig az egyes miniszterek.

 

Tízezrek hagyhatják el Szlovákiát

Az SaS, OĽaNO-NOVA és a Sme rodina – Boris Kollár képviselői egyetértettek abban, hogy a Most-Híd és a #Sieť elárulta választóit azzal, hogy összeálltak a Smerrel, miközben a választások előtt ezt elutasították. Ebben Kotleba pártja is egyetért velük. „A választók csalódottak. É snem csak Pozsonyban, hanem az egész országban. Nem akartak oligarcha-kormányt, mely figyelmen kívül hagyja az akaratukat. Több tízezer fiatal ezért úgy dönthet, hogy inkább külföldön keres boldogulást „ mondta Daniel Lipšic az OĽaNO-NOVA-ból, akivel Mihál is egyetértett.

 hirdetes_300x300  

Az ellenzék azt mondja, hogy akár a Smer konyhájából érkező jogszabályt is hajlandó megtámogatni, de elutasítja a pénzügyi csoportok érdekeit a háttérben. Cserébe elvárja, hogy a kormánypártok az ellenzék javaslatait is megtámogassák.

 

Mihál: végállomás a Most-Híd és a Sieť számára

Milan Uhrík, Kotleba pártjának képviselője úgy látja, hogy az elkövetkező parlamenti időszakban jobbára izolációban lesznek. Mint elmondta, idő kell hozzá, hogy az emberek rájöjjenek, hogy intelligens emberek vannak a pártban, akik nem szélsőségesek.

Az ellenzék szerint valószínű, hogy a Most-Híd és a #Sieť számára ez az utolsó választási időszak. „Végállomás“  jegyezte meg Mihál, aki szerint normális kormány leghamarább négy év múlva várható az országban. „Ahol fő cél az oligarchák elleni küzdelem lesz. És talán a fiatalok sem fogják akarni elhagyni Szlovákiát.“ tette hozzá Mihál, aki nem gondolja, hogy a korrupcióellenes harc bármilyen eredménnyel is járna, amennyiben Robert Kaliňák (Smer-SD) marad a belügyminiszter. Ebben a többi ellenzéki párt is egyetértett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!