Problémát jelentene, ha bebizonyosodnának az ÁFA-csalások, amelyekben Robert Kaliňák belügyminiszterneve is feltűnik – mondta Bugár Béla szombaton a szlovák közszolgálati rádióban. Azonban amíg az esetet nem vizsgálják ki teljesen, addig nem érdeklik a vádak.

 

Vitapartnere Richard Sulík, az SaS elnöke elmondta, hogy egy olyan miniszternek, mint Kaliňák, semmi keresnivalója a belügyminisztérium élén. Tisztességes országokban egy ilyen vád után az illetőnek le kellene mondania tisztségéről addig is, amíg az ügyet ki nem vizsgálják.

 

Sulík: Kaliňáknak le kellene mondania

 

 hirdetes_810x300  

Sulík nem hiszi, hogy a Robert Kaliňákkal kapcsolatos ÁFA-csalások ki lesznek vizsgálva, mivel a nyomozók a belügyminiszter irányítása alá tartoznak. „Éppen ezért kellene a miniszternek ilyenkor lemondania” – fogalmazott.

 

Bugár azzal vágott vissza, hogy az ügyész nincs a belügyminiszter alá rendelve, hanem az igazságügyi miniszterhez tartozik, aki jelenleg Lucia Žitňanská (Most-Híd). „Žitňanská ott lényegtelen” – válaszolta Sulík.

 

Bugár: megvalósítjuk a korrupcióellenes programot

 

Bugár bízik abban, hogy Žitňanskával sikerül a Most-Hídnak érvényesítenie a korrupcióellenes csomagját, annak ellenére, hogy a belügyminiszter, a legfőbb ügyész, és a speciális ügyész is a Smer-SD soraiból kerül ki.

 

Sulík és Bugár azonban nem csak ezen a kérdésen különböztek össze. Előkerült a Most-Híd Smerrel való kormányra lépésének témája is.

 

Bugár úgy gondolja, Sulíkék csak azért mérgesek, mert nem nekik sikerült kormányt alakítaniuk. Sulík azonban erre nevetve azt mondta, hogy Bugár csak a pénzért lépet kormányra a Smerrel. „Béla, a szép és sikeres karriered ellenére hagyod magad megvásárolni a Smeresek által. Valaki zsíros kis összeggel jöhetett” – mondta Sulík.

 

Sulík: téged megvásároltak, Béla

 

Bugár visszatámadta Sulíkot, hogy belülről romlott, majd azzal vádolta, hogy a jobboldali kormány ő és Matovič (OĽaNO-NOVA) miatt nem jött létre, mivel már választások előtt is a lehetséges partnereiket támadták, amivel százalékokat vettek el tőlük. „Ha tudtam volna, hogyan fogtok viselkedni, minden szavazatot elvettem volna tőletek” – válaszolt Sulík.

 

Bugár azzal védte magát, hogy kormányprioritásaik 90 százalékát sikerült átvinniük, és a Most-Híd célja éppen az volt, hogy ezek a prioritások bekerüljenek az új kormányprogramba, ami sikerült is. „Még ha a Smerrel is kell együtt kormányoznunk”.

 

„Nem elég kifejező, ha azt mondom, elárulta a szavazóit, úgy gondolom, eladta őket” – jelentette ki Sulík, amit Bugár tagadott.

 

A jobboldal tartozott annyival választóinak, hogy legalább megpróbál kormányt alakítani – mondta Sulík. „Idővel megérted, mit is tettél valójában”, mondta Bugárnak.

 

Konzervatívny výber/TASR/Webnoviny

 

Nyitókép: Konzervatívny výber

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!