A miniszterelnök a nemzeti szuverenitás elleni nyílt támadásként értékeli az Európai Bizottság kvótajavaslatát, amelynek elfogadását meg kell akadályozni.

 

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel azt mondta: a következő hetekben minél több helyre el kíván jutni Európában, hogy szövetségeseket találjon.

 

Elfogadhatatlan a kvótajavaslat

 

 hirdetes_300x300  

Rámutatott: ha nem fordulunk szembe a kötelező betelepedési kvótára tett javaslattal, és azt elfogadják, akkor nem Magyarországon, hanem Brüsszelben mondják meg, kivel kell együtt élnünk, a jövőben milyen etnikai összetételű lesz az ország.

 

Nem a dublini szabályokat kellene átírni, hanem a schengenieket betartani és kiegészíteni, amelyre Magyarország javaslatot is tesz – mondta a kormányfő.

 

A törökökkel nem oldunk meg semmit

 

A miniszterelnök tényszerű félreértésnek nevezte, hogy a megállapodás a törökökkel bármit megoldana hosszú távon. Az csupán a balkáni haladás megállítását eredményezi – közölte, hozzátéve: gond van ugyanakkor a már bent lévő 1,5 millió migránssal, de várható egyéb útvonalak előtérbe kerülése is.

 

A kormányfő a tagállamok titkosszolgálatai együttműködésének nehézségeiről szólva mindennél fontosabbnak nevezte, hogy a felek tájékoztassák egymást arról, ha tudomásuk van egy esetleges terrorcselekményről a partnerországban. Úgy fogalmazott: egy bizalmi alapon működő koordinációs egyeztetés, információátadás szükséges lesz a jövőben.

 

Az offshore-szálakat ki kell viszgálni

 

Orbán Viktor közölte, a magyarországi offshore-szálak egyenkénti kivizsgálására kéri a belügyminisztert, a titkosszolgálatokat, valamint az adóhivatalt felügyelő minisztert.

 

A miniszterelnök szerint az embereknek látniuk kell, hogy a tőkével rendelkezők betartják-e a jogszabályokat.
Úgy ítélte meg: a jelentős magyar politikai tényezők kívül állnak ezen az ügyön, a magyar szál szerinte leginkább bankárokhoz köthető, és bár nem kívánja pártdimenzióba terelni a kérést, úgy fogalmazott, inkább szocialista nagytőkésekhez.

 

Orbán Viktor sikertörténetnek nevezte a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió felé fennálló magyar tartozás utolsó részletének visszafizetését, mondván: Magyarország kilóg a kedvezőtlen európai tendenciákból azzal, hogy államadósságát nem növeli.
MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!