80 811 összegyűjtött aláírásból 79 798 volt hiteles, ennyit adott le ma a Magyar Közösség Pártja a belügyminisztériumba.

 

Őry Péter, a Petíciós Bizottság elnöke szerint ez a legsikeresebb aláírásgyűjtési akció, mely a 90-es évek óta magyarlakta területen magyar párt megvalósított.

 

Forró Krisztián, az MKP kampányfőnöke megköszönte az aktivisták segítségét, akik nélkül szerinte nem lehetett volna ilyen sikeres az aláírásgyűjtési akció. Mint elmondta, az összegyűjtött aláírások magas száma azt mutatja, hogy az embereket érintő és érdeklő fontos témát vállaltak fel. „A kormány tevékenységét is figyelemmel követjük, és a magyarsággal, valamint Dél-Szlovákiával kapcsolatos kérdésekben szükség esetén reagálni fogunk” mondta Forró.

 

 hirdetes_810x300  

Tárgyalás a belügyminisztériummal

 

Az MKP petíciója jóval meghaladta a szükséges 10 ezer aláírást. A belügyminisztériumnak most 30 napja van arra, hogy tárgyalást kezdeményezzen a petíciós bizottság tagjaival. Őry szerint a tárgyaláson szeretnék elérni a népszavazásokról szóló törvény módosítását, úgy, hogy a helyi referendumok eredménye kötelező legyen a kormányzat számára.

 

sajto2

 

Az MKP 2015. október 1-én indított aláírásgyűjtési akciót a helyi  népszavazások eredményének kötelező tétele érdekében illetve a kötelező bevándorlási kvóták ellen.

 

A sajtótájékoztatón Berényi József, az MKP lemondott elnöke, és Knirs Imre, Komárom alpolgármestere is részt vett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!