A mai rendkívüli ülésen tárgyalja a parlament a belügyminiszter leváltását. Robert Kaliňákkal szemben az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be. Az indok: a Bašternák-ügyként elhíresült több millió eurós áfa-csalás.

 

Az ülés ellenzéki felszólalásokkal kezdődött,  az SaS  képviselője, Jozef Rajtár szerint a belügyminiszter politikailag felelős az ügy eltusolásáért. Többen is felszólították Robert Fico miniszterelnököt, hogy költözzön ki Bašternák lakóházából.

 

Fico felszólalásában kiemelte, hogy mivel az ellenzék semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni a belügyminiszter ellen, a lemondási felszólítást a kormány alaptalannak tekinti. Felszólalásában védelmébe vette a belügyminisztert,  majd felszólította az ellenzéket hogy inkább dolgozzanak, és próbáljanak végre választásokat nyerni.

 hirdetes_300x300  

 

Az OĽaNO-NOVA képviselője, Daniel Lipšic reagált a miniszterelnök beszédére, szerinte a miniszterelnöknek száz napja van a kormányprogramra, de nem arra, hogy azokat bújtassa, akik lopnak. Simon Zsolt is felszólalt nemrég, ő úgy látja, hogy Fico egy prédikátor, aki azt mondja a bárányoknak amit hallani akarnak, de az nem igaz.

 

Igor Matovič pártjának képviselői piros szatyrokkal érkeztek az ülésterembe, amiben 12 millió eurónak megfelelő papírpénz volt:

 

 

Jelenleg is tart a parlamenti vita, több képviselő is lemondásra szólította fel a belügyminisztert, Daniel Lipšič például rendőrségi jelentést olvasott fel, amelyben Bašternák közúti birságának eltusolásáról volt szó. Ľuboš Blaha Smer-képviselő nem hagyta szó nélkül a vádakat, szerinte”mindenki tolvaj, mindenki rossz, csak Daniel arkangyal a legjobb.”

 

hnonline.sk
borítókép: HN televízia

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!