Tegnap a Sieť elnöke, Radoslav Procházka leváltotta  Andrej Hrnčiart, a párt alelnökét. Ezt azzal indokolta, hogy a párt szerveinek tudta nélkül szervezett meg egy olyan tárgyalást, amelyen a Smer-SD, a Most-Híd és a Sieť képviselői vettek volna részt. Az esetet követően több képviselő közleményt adott ki Procházka alkalmatlanságáról.

 

A pártelnök szerint a titkos egyeztetés tiszteletlen a párttal és annak tagjaival szemben is, valamint fenyegetést jelentenek a Sieť működésére nézve. A tárgyalás témájára nem derült fény, de hasonló sorsra jutott a másik szervező, Martin Fedor elnökségi tag is.

 

Hrnčiar reagált a történtekre, tudomásul vette Procházka döntését. Állítása szerint a pártelnök korábban felszólította őt, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról, cserébe saját emberei kerülhetnek a közlekedési tárcához. Hrnčiar szerint a találkozó célja az volt, hogy informálja a párton belüli helyzetről a koalíciós partnereket és sajnálja, hogy Procházka kitálalt a sajtónak. Egyúttal cáfolta azt az információt is, hogy tárgyaltak volna egy esetleges belépésről a Most-Híd frakciójába.

 

 hirdetes_810x300  
wdyVOLpDSuP0mmCgTZvBIw-Andrej-Hrn-iar-42-tvrd-e-k-pa-vozidla-bola-nutnos-ou
Andrej Hrnčiar. forrás: cas.sk

 

Nem bíznak az elnökben

 

Ma azonban a Sieť öt képviselője, Cséfalvay Katalin, Martin Fedor, Andrej Hrnčiar és Igor  Janckulík kiadtak egy közleményt, melyben bizalmatlanságuknak adnak hangot a párt elnökével szemben. Szerintük Procházka nem képes vezetni a pártot, és az elnök úr válasza is megerősíti, hogy az aggodalmaknak van alapja.

 

A képviselők szerint na párt antidemokratikus irányítása, cégként való működtetése, a  tagokkal való kommunikáció hiánya, az önreflexió és a felelősség elhárítása voltak azok a dolgok, amelyeket felróttak neki és azok az elnök döntése után beigazolódtak. Készen állnak a párt tisztújításán egy alternatívát és tervet felmutatni a tagok számára, amellyel visszanyerhetik az emberek bizalmát.

 

teraz.sk/webnoviny.sk
borítókép: dennikn.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!