Robert Kaliňák képes egyszerre két helyen is jelen lenni. Aznap, amikor aláírta a FoRest cég részesedésének átruházásáról szóló papírokat, egyben a Balkánon tett látogatást. Erre az ellenzék képviselői hívták fel a figyelmet.

 

Kaliňák saját gazdagodására haszálja funkcióját. Ján Počiatek exminiszterrel együtt. 2012.június 5.-én megvásárolták a FoRest cég egy részét, fejenként egy-egy euróért. A megvásárolt részesedés piaci értéke körülbelül 37 ezer euró volt

 

– mondta Jozef Rajtár (SaS).

 

Hozzátette, hogy a valódi árat lényegében az adófizetők fizették ki, mivel Robert Pintér, akitől az üzletrészt vette a két miniszter, a belügyminisztériumban kapott funkciót.

 

Igor Matovič (OĽaNO) arra hívta fel a figyelmet, hogy az Üzleti Nyilvántartó szerint az ügylet 2012. június 5.-én ment végbe.

 

 hirdetes_810x300  

Aznap reggel kilenckor Pozsonyban találkozik Kaliňák, Počiatek, Marek Turčan, és Pintér. Aláírják a közgyűlés jegyzőkönyvét és megkötik a részvények 99,99 százalékos kedvezménnyel történő átruházását. De 2012 június 4.-én és 5.-én Kaliňák Horvátorszában, majd Montenegróban volt. Ez hivatalosan fel van tüntetve a belügy sajtóközleményében, fényképekkel alátámasztva. Hogy lehettséges, hogy június 4.-én Horvátországban van, ahonnét egyenesen Montenegróba utazik, ahol egész napos program várja, és ugyanezen a napon reggel ott van a közgyűlésen Pozsonyban és aláírja a papírokat?

 

– tette fel a kérdést Matovič.

 

forrás: aktuality.sk

nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!