Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA) ellenzéki képviselő ma facebook-oldalán tett közzé egy e-mailt, amit egy elégedetlen rendőrtiszt írt Robert Kaliňák belügyminiszterhez. „Azután tettem közzé, hogy megbizonyosodtam a hitelességéről”, mondta Viskupič. A mail először a szerző, Srholec Miroslav facebook-oldalán jelent meg. A továbbiakban a mail teljes tartalmát közöljük.

 

Tisztelt Kaliňák miniszter úr!

 

A rendőri testület tagjaként nem áll módomban megítélni a médiában megjelent  vádak súlyosságát, sem az Ön állításainak megbízhatóságát. Ami fölött azonban nem lehet elsiklani, az az a tény, hogy a belügyminiszteri poszton történő ténykedésével kétségkívül elmélyíti az ország lakosságának az egész rendőri testület és annak feladatainak felelősségteljes ellátása irányába táplált bizalmatlanságát.

 

 hirdetes_810x300  

Úgy vélem, hogy ezek az aggodalmak nem alaptalanok. A rendőri testület tagjaként még nekem is kétségeim vannak a belügyminisztérium felügyeleti szervének jogi helyzetével kapcsolatban és egyúttal a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség függetlenségét illetően is.  Nem osztom az Ön véleményét azzal kapcsolatban, hogy a belügyminiszter joga a rendőrségi tisztségviselők indoklás nélküli leváltására a vezetés elfogadható módja lenne.

 

Nem hiszem, hogy az Ön kijelentései a folyamatban lévő nyomozásról bármilyen módon is segítették volna a nyomozók függetlenségének és tekintélyének megőrzését.

 

Ezért nem csodálkozom azon, ha az ország polgárai a belügyminisztériumi felügyeletet az Ön házőrző vérebének, a Nemzeti Bűnügyi Ügynökséget idomított majmának, az indokolatlan leváltás különjogát a rendőri testület felett gyakorolt teljes hatalmának tartja, a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatos kijelentéseire pedig úgy tekint, mintha gúnyt űzne a munkánkból.

 

Tekintettel az Ön személyét ért vádakra, további ténykedése belügyminiszterként elképzelhetetlen a rendőri testület jelentőségének és a lakosok államba vetett bizalmának sérülése nélkül. A 21. századi Európában elképzelhetetlen, hogy egy miniszter mindezt alárendeltjeire hárítsa át és ne váltsa ki a társadalom és egyúttal alárendeltjei ellenállását.

 

Meggondolandó, hogy miniszteri hivatalának további megtartása szolgálja-e annak küldetését.

 

Arra kérem, értékelje át a belügyminisztérium élén betöltött funkciója további megtartását.

 

Tisztelettel az Ön által elért jó dolgok iránt,

Mgr. Miroslav Srholec hadnagy

Nyomozó

 

HNonline.sk, körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!